Вони наповнені добром та казковістю, гарним настроєм та оптимізмом, що не завадить у похмурі осінні дні.

З її творчістю в соціальних мережах познайомила Валентина Кривцова — голова Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса», учасницею якої є талановита молода майстриня Ніка Лотос.

Ті, хто бачив її декоративні панно, не залишаться байдужими до творчості дівчини. Вона майстерно вкриває розписами та декоративним живописом дерев’яні площини своїх робіт. Теплі ніжні кольори створюють відчуття затишку, а головні персонажі картин викликають невимушену усмішку на обличчях глядачів.

Дорослі та маленькі поціновувачі творчості Ніки Лотос у захваті від кумедних кошенят, веселих цуценят та їжачків, дружніх пташиних посиденьок, модних красунь і смішних зайченят. Усі казкові герої завжди веселі й усміхнені, люблять ласувати солодощами та обійматися. Такі малюнки можуть стати окрасою будь-якої дитячої української книжки.

Серед панно, створених художницею, часто зустрічаються інсталяції з додаванням керамічного декору, які можуть слугувати прекрасною яскравою фотозоною. Переважно — це зображення котів: гладких й грайливих, рудих та у смужку, кумедних та модних. Кіт — улюблена тварина художниці. Також до кольорової палітри Ніка полюбляє додавати м’ятний колір, вона вважає його незвичайно приємним. У 2019-му художниця здійснила свою мрію і відкрила приватну творчу студію «М’ятний Кіт». Вона створювала авторські роботи, панно, інсталяції, композиції та магніти.

Свої декоративні вироби Ніка виготовляє без поспіху та метушні, тому робіт у художниці не так багато. Та це не завадило їй брати участь у міських виставках та обласних проектах, проводити майстер-класи і творчі зустрічі.

«З початком жахливої війни Ніка вирішила залишитись у рідному місті. На жаль, сьогодні творчо вона не працює. Бо для цього потрібні максимум спокою та позитивного натхнення, а реалії сьогодення зовсім інакші. Та все-таки художниця сподівається, що усе буде добре і її роботи будуть знову радувати дорослих та бавити малечу», — зазначає Валентина Кривцова.

Миколаїв.

На знімках: Ніка Лотос та її роботи. 

Фото з відкритих джерел.