А ще будуть прем'єри і започаткування нової традиції, йдеться на сайті головного оперного театру країни.

Розпочинають місяць (2 грудня) тут з балету М. Скорульського "Лісова пісня" за поетичною драмою-феєрією Лесі Українки.

А вже 3 грудня - сповнена гумору, танців та фольклору історія кохання на 1 дію й перлина українського оперного мистецтва "Наталка Полтавка" композитора М. Лисенка. Музична редакція Мирослава Скорика. Сценічна редакція Анатолія Солов'яненка.

4 грудня на глядача чекає сучасне і нестандартне бачення класичного твору. В цей день відбудеться четвертий прем'єрний показ опери "Травіата" Дж. Верді у постановці Анатолія Солов'яненка.

Глядачеві цього місяця також запропонують опери "Набукко", "Севільський цирульник" та "Кармен". До речі, в титульній партії останньої - одна з кращих Кармен Європи Анжеліна Швачка.

Не забули в театрі і про любителів балету. Зокрема, 9 грудня тут відбудеться вечір одноактних балетів "Шопеніана" та "Пахіта" Л. Мінкуса, а згодом можна побачити "Шопеніану" та "Жізель" А. Адана. Буде також балет "Дон Кіхот".

І завершується рік початком нової традиції - загадувати бажання тепер будемо під час балету "Снігова Королева". Балет "Снігова Королева" було створено за мотивами однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена. Утім, у світлі останніх подій творча група театру, до якої долучились Микола Дядюра, Сергій Голубничий та Віктор Іщук, зробила переосмислення музичної складової балету - були вилучені фрагменти творів російських авторів та замінені на роботи інших композиторів. А ще на глядачів очікують традиційні новорічно-різдвяні концерти.

До слова, вистави будуть лише денні та лише в п'ятницю (початок о 17:00), суботу (о 15:00) та неділю (о 15:00). Кількість глядачів у залі обмежена - лише 450 осіб.

Вл. інф.