Про це інформує прес-служба рибоохоронного відомства на власній сторінці в Фейсбуці.

Найрезонансніші випадки порушень рибоохоронного законодавства за минулу декаду виявлено на Кіровоградщині, Полтавщині, Черкащині та Харківщині.

Зокрема, кіровоградськими рибоохоронцями на Кременчуцькому водосховищі виявлено громадянина, який у забороненому місці виловив сіткою з гумового човна 47 кг риби. Сума завданих рибному господарству збитків - понад 311 тис. грн.

Полтавським рибоохоронним патрулем спільно з поліцією області викрито двох порушників, які з алюмінієвого човна сітками виловили 21 кг риби зі збитками на майже 200 тис. грн.

Рибпатрульні на Рогозянському водосховищі вилучили сітки, заборонені для використання під час дії воєнного стану на Харківщині, в яких виявлено 267 екземплярів риби. Складено акти вилучення майна, власника якого не встановлено. Збитки, завдані рибному господарству, сягнули понад 164 тис. грн.

Між тим черкаські рибоохоронці виявили чоловіка, що намагався реалізувати понад 80 кг свіжої риби, а саме: 40 кг товстолобика, 30 кг карася сріблястого, 10 кг коропа та 1,5 кг щуки, не маючи документів, які б засвідчували законність її придбання. Крім того, у Волинському рибоохоронному патрулі знищено майже 4 км заборонених знарядь та засобів лову, серед яких переважна більшість - сітки, які не підходять для створення маскувальних засобів.

Водночас від початку війни волинські рибоохоронці передали приблизно 40 км сітних знарядь волонтерським організаціям для виготовлення маскувальних сіток.

"Завадити рибоохоронній роботі наших підрозділів можуть лише активні бойові дії і щільна замінованість територій. У всьому іншому ми несемо нашу службу 24/7, утримуючи відповідний рівень контролю за порядком на водоймах. Тож на жодні лазівки ласим до дармової наживи сподіватися не варто", - зазначили у Держрибагенстві.

Вл. інф.