Намагається іронізувати Центр управління відходами (ЦУВ) на власній сторінці у Фейсбуці. І продовжує у тому ж дусі.

Мовляв, одних лише пластикових пакетиків у світі щорічно використовується понад 5 трильйонів. Кожен із них розкладається протягом 400-500 років!

Тому у центрі пропонують пройти ЕКОтрансформацію та замінити всі одноразові речі на багаторазові. Тільки подивіться, як це зменшить кількість ваших відходів лише за 1 рік: 1 бамбукова зубна щітка - 4 пластикові зубні щітки, 1 багаторазова пляшка для води - 167 пластикових пляшок, 1 бавовняна торбинка - 170 пластикових пакетів, 1 багаторазове горнятко - 500 одноразових стаканчиків...

Так, справді, пластикові соломинки можна замінити на металеві, губки для посуду на люфу (губка із висушеної волокнистої маси плодів трав'янистих ліан сімейства гарбузових рослини), одноразові бокси для їжі на багаторазовий ланчбокс, харчову плівку на вощені серветки, одноразову бритву на металеву!?

А від яких одноразових покупок ви вже відмовились? - слушно запитують фахівці з Центру управління відходами. І з розумінням пропонують, якщо вам поки що не вдалося це зробити, здати пластик на переробку або високотемпературне спалювання (залежно від його типу) у ЦУВ.

Детальну інструкцію шукайте на порталі Центру управління відходами, закликають спеціалісти з утилізації непотрібних речей. ?

Піклуймось про довкілля разом!