Він перевищує вісім мільярдів гривень. Основним джерелом його наповнення традиційно стане податок на доходи фізичних осіб. Автори проекту зазначають, що цьогоріч уперше формували кошторис в умовах війни. Надходження до бюджету менші, ніж в попередні роки. Але вдалося його збалансувати за доходами та видатками.

Вдалося передбачити кошти на всі соціальні виплати та водночас і на відновлення критичної інфраструктури після ворожих ударів та підтримку тероборони.

Більша частина коштів буде спрямована на утримання бюджетних установ — лікарень, коледжів, профтехів, інтернатів, центрів реабілітації дітей. Також виплачуватимуть зарплати та стипендії.

Збережено і всі виплати, які мешканці регіону отримували останніми роками, — в тому числі допомога сім’ям загиблих, малозабезпеченим родинам, дітям-сиротам, спортсменам. Загалом на все це відвели понад п’ять мільярдів гривень.

Більш як мільярд піде на відновлення критичної інфраструктури після ворожих ракетних ударів, підтримку тероборони, рятувальників та громад регіону, які найбільше потерпають від війни. Також запланували придбання нового медичного обладнання.

«Працювали над обласним бюджетом три місяці. Врахували у ньому виклики воєнного часу. Кошторис затверджено вчасно, отже вже на початку наступного року профінансуємо всі соціальні видатки», — підкреслив голова ОВА Валентин Резніченко.

Дніпропетровська область.