У рамках акції «Свята об’єднують» для малечі із сімей вимушених переселенців влаштували пізнавальну лекцію про історію та звичаї його відзначення. А ще — показ українського фільму від режисера Семена Горова «Пригоди Святого Миколая».

«Хочеться, щоб ви завжди пам’ятали: звідки б ви не приїхали і куди б не вирушили далі, ми завжди вам раді, бо ви на Хмельниччині не в гостях, а вдома», — вітаючи дітей, наголосив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

Присутні на кінопоказі дітлахи отримали від обласної адміністрації солодкі гостинці. Такі святкові зустрічі в рамках проекту триватимуть і надалі.

Століттями діти знають, що Миколай має прийти до кожного, хто був чемним і слухняним. А дорослі вірять, що він допоможе тим, хто в біді та скруті. Були часи, коли радянщина зуміла заблокувати йому стежки до українських осель. Але хіба можна перекрити дорогу добра й милосердя?

Наперекір війні та лиху на Хмельниччині стартує акція «Дорога добра!», яка покликана подарувати свято дітям. Долучитися до неї може кожен, хто допоможе наповнити Миколаю його торбу з гостинцями. От тільки цьогорічні подарунки відрізняються від звичних. Хоча, як і раніше, дітям хочеться мати нові іграшки, проте цього разу до пунктів збору, які діятимуть у різних містах краю, доброчинців просять принести ще й теплий одяг та взуття.

Діти в Херсоні змушені зустрічати зимові свята в бомбосховищах під обстрілами. Тому важливо поділитися з ними теплом і новорічним настроєм. А ще можна написати й передати лист, святкові вітання, слова підтримки або новорічну вітальну листівку. 

Це особлива прикмета цьогорічних свят: Святий Миколай може прийти не таємно вночі і не вдень у своїх пишних шатах. Він може з’явитись в перервах між ракетними обстрілами чи приїхати на прошитому осколками волонтерському бусику. Він знає точну адресу кожного навіть попри те, що сотні тисяч родин залишили свої рідні домівки, а хтось втратив їх назавжди.

Він попрямує не тільки до малечі, а й у солдатські окопи та бліндажі. Він може все.

І він точно знає, що кому подарувати. Цього разу це будуть не тільки іграшки та солодощі. Комусь — врятоване життя. Комусь — надія. Комусь — підтримка. А усім нам — віра в те, що перемога настане.