А загалом Національна опера в перший місяць року радуватиме концертами, шедеврами світової та української оперної і балетної спадщини. "І хоча вистави все ще будуть лише денні, а кількість глядачів у залі дуже обмежена (лише 450 осіб), у нас є все, щоб підняти настрій - прекрасні опери та балети, комфорт та затишок, і навіть буфет працює, а в разі вимкнення світла є резервне живлення", - наголошують у театрі.

Ну а якщо вже про бажання, то найкраще його загадати, коли на сцені льодові брили перетворюються на маки, а Кай і Герда зливаються в поцілунку...

Отже, балет "Снігова королева":

2 січня (понеділок) о 17:00

3 січня (вівторок) о 17:00

4 січня (середа) о 17:00

5 січня (четвер) о 17:00

6 січня (п'ятниця) о 17:00

8 січня (неділя) о 15:00

А бажання у нас у всіх одне - і воно неодмінно збудеться!

7 січня вже традиційно в театрі відбудеться Різдвяний концерт. Співатимуть Людмила Монастирська, Тарас Штонда, Ольга Нагорна, Андрій Маслаков, Алла Позняк, Христина Шишпор та інші.

На січень також заплановані вистави:

13 січня о 17:00 - балет "Віденський вальс" Йоган Штраус (батько), Йозеф Штраус, Йоган Штраус (син) у постановці Аніко Рехвіашвілі. "Віденський вальс" - це перший авторський багатоактний балет, створений балетмейстеркою в 2001 році, який і сьогодні залишається однією з найпопулярніших та найулюбленіших глядачами вистав Національної опери України.

14 січня о 15:00 - сповнена гумору, танців та фольклору історія кохання, перлина українського оперного мистецтва "Наталка Полтавка" М. Лисенка в музичній редакції Мирослава Скорика. Сценічна редакція Анатолія Солов'яненка. Варто зазначити, що навіть у класичні твори час вносить свої корективи - так у виставу зайшов відомий мем про паляницю...

15 січня йтиме балет В.-А.Моцарта "Весілля Фігаро", 20 січня - балет Х. Левенсхольда "Сильфіда". Романтичний балет А. Адана "Корсар" (21 січня) з використанням музики Лео Деліба у постановці Віктора Яременка давно став прикрасою репертуару театру.

До Дня Соборності України в неділю, 22 січня, в Національній опері звучатиме 9-та симфонія Бетховена.

27 січня знову буде балетний день. Цього разу балет М. Скорульського "Лісова пісня" за однойменною драмою-феєрією Лесі Українки. Працюючи над балетом, Михайло Скорульський створив захопливий гімн не лише людині з її вічним прагненням до прекрасного, а й природі та життю.

28 січня - опера "Травіата" Дж. Верді у постановці Анатолія Солов'яненка. Прем'єра відбулася 29 жовтня 2022 року. Яскрава та нестандартна постановка - нове слово у сучасному українському мистецтві. Поза всяким сумнівом - Україна у авангарді не лише на політичній арені, а й у мистецтві. Сучасні сукні, міні-спідниці, модні ф'южн-інтер'єри, селфі на сцені, нічні клуби, дим від кальянів, SMS-ки замість листів на папері... Головний меседж, який транслює ця постановка залу, - мистецтво поза часом. Незважаючи на епохи та інтер'єри, людські взаємини, міжособистісні конфлікти, проблеми та почуття залишаються незмінними. "Ми прагнемо до живого театру. Так само як і герої, глядачі повинні усвідомити у кінці вистави, що багато б віддали за те, щоб відмотати плівку життя та опинитися у першій дії", - сказав Анатолій Солов'яненко.

29 січня - витончено-романтичний балет "Жізель" А. Адана.

Також цього року в Національній опері України Національна опера України імені Т. Г. Шевченка до Новорічно-Різдвяних свят відкрилась незвичайна фотозона - український різдвяний вертеп. Автори інсталяції - команда постановочної частини театру на чолі з головним художником Марією Левитською. Протягом усіх зимових свят кожен глядач може сфотографуватися і на згадку, і на удачу!