Це п’ята виставка з циклу «Берегині України», учасницями якого стануть миколаївські мисткині. Ініціаторка проекту Інга Хоржевська — директорка Центральної міської бібліотеки. Мета проекту — показати творчість жінок прифронтового міста-героя Миколаєва.

Художниця Ольга Дробишева — багатогранна особистість, вона входить до Спілки журналістів України та Міжнародної незалежної спілки художників імені А. Кашшая.
Мисткиня підготувала серію авторських ляльок, виготовлених в етностилі. Вони схожі на традиційні мотанки, але створені більше для естетичного задоволення і майже не несуть оберегової функції. Тут яскраве оригінальне вбрання та екзотичні аксесуари.

Пані Ольга додала до експозиції картини з кольорової графіки. Абстрактні композиції на шовку нагадують напівпрозору вітражну мозаїку. «Це карнавал бурхливого життя, в якому ми граємо, переживаємо, перевтілюємось та натякаємо. Це велике театралізоване свято, в якому переплітаються старовинні традиції, сучасні тенденції та мистецьке мислення», — зазначила голова культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.

Вернісаж відбувся під час Новорічно-різдвяних свят і супроводжувався театралізованими обрядами, засіванням та щедруванням, дівочою ворожбою.

При цьому справжню магію подарували майстрині культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса». На виставці ожили справжні ляльки-мотанки.

Образи ляльок-мотанок талановито втілили Анна Сальник, Анет Степанюк, Наталія Мазур. А допомогли дівчатам увійти в образ миколаївські майстрині Леся Сайковська та Олена Коркішко.

Миколаїв.

Фото надане автором.