Протягом останньої доби (на ранок 1.03) вони завдали 2 ракетні та 12 авіаційних ударів, включно із застосуванням БПЛА «Шахед-136». Наші воїни знищили безпілотники. Також росіяни гатили із реактивних систем залпового вогню, внаслідок чого постраждали цивільні жителі.

Сили оборони відбили понад 80 атак росіян на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Як повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, російські окупанти нарощують інтенсивність штурмових дій на фронті. Найскладніша ситуація на Бахмутському напрямку.

«Ворог під час наступальних дій використовує тактику виснаження і тотального руйнування. Водночас ворог зазнає значних втрат, щоденно втрачаючи від 600 до 1000 осіб. Сили оборони України ведуть активні оборонні дії в умовах кількісної переваги противника. Наші бійці мужньо воюють з ворогом», — повідомила вона.

За даними Генштабу, на Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупаційні війська ведуть оборону, на окремих ділянках вони намагаються створити умови для переходу у наступ. 

Впродовж останньої доби росіяни обстріляли райони населених пунктів Времівка, Зелене Поле та Новопіль Донецької області.

«Водночас українські захисники завдають серйозних втрат росіянами. Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а ракетники й артилеристи уразили 9 районів зосередження живої сили та район зосередження озброєння і військової техніки противника, а також 2 позиції зенітно-ракетних комплексів, станцію РЕБ та склад боєприпасів», — зазначили там.