На знімку: Солом'янський ландшафтний парк, де гранітна крихта розсипалася не вручну, а за допомогою спеціальної техніки.

Про це інформує начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний на офіційній сторінці підрозділу у Фейсбуці.

Експеримент пройшов вдало, тому наступного сезону цей екологічний підхід будемо масштабувати, констатує посадовець.

"Як і очікувалося, гранітна крихта показала себе як надійний антиожеледний засіб. Отримавши загалом позитивні відгуки від киян та наших комунальників, плануємо наступного сезону розширити кількість парків та скверів, де практикуватимемо цей європейський підхід боротьби з ожеледицею".

Нагадаємо

Минулого року було визначено 50 парків та скверів для проведення експерименту із використанням гранітної крихти для боротьби з ожеледицею. Такий підхід має багато переваг і користується популярністю в багатьох державах, зокрема в Німеччині, Австрії та країнах Скандинавії.

Використання гранітної крихти маж низку переваг порівняно з традиційними способами.

Екологічність. Технічна сіль та інші протиожеледні реагенти погано впливають на рослини та можуть бути шкідливими для тварин, у той час як крихта безпечна.

Можливість повторного використання. Використану гранітну крихту можна застосовувати і наступної зими, дещо поповнивши запаси.

Фото зі сторінки управління екології та природних ресурсів КМДА у Фейсбуці.