Минулої доби наші захисники відбили там понад 170 атак противника.

російські окупанти завдали 14 ракетних ударів по цивільних об’єктах на Харківщині, Полтавщині та Донеччині. Є поранені серед мирного населення, пошкоджені житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Також загарбники здійснили 21 авіаційний удар, зокрема задіяли 2 БпЛА «Шахед-136», та 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі попереджають: рівень загрози завдання російськими окупантами ракетних ударів є дуже високим по всій території України.

Проте командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв запевняє: наша протиповітряна оборона збиває 80%, і навіть більше в окремих випадках, російських ракет.

За його словами, росіяни змінюють свою тактику та способи застосування засобів повітряного нападу. Тому ЗСУ аналізують кожну атаку ворога і приймають відповідні рішення, щоб стійкість ППО була на найвищому рівні.

Щодо Бахмута, гарячої точки на мапі російсько-української війни, то найближчі дні будуть показовими. «Якщо в зоні Бахмута є всі передумови для знищення ворога зі співвідношенням 1 до 10 і є можливість тримати оборону, то це зараз і робиться. Сьогодні ми бачимо баланс між певними політичними й військовими рішеннями. Командування Сухопутних військ України робить ставку на те, що передумови для знищення противника залишаються в Бахмуті. Умови для відведення військ на захищені рубежі так само залишаються», — прокоментував ситуацію в ефірі «Еспресо» директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Він зауважив, що досвід наступу й правильного відступу вже відпрацьовано в українській армії. Експерт назвав Бахмутський напрямок чорною дірою, де знищується значна кількість російських сил. «За Бахмутом є низка панівних висот, на яких і буде побудована нова лінія оборони ЗСУ, яка вже готується», — зазначив Згурець.