За добу (на ранок 3.03) окупанти завдали 31 авіаційний та 3 ракетні удари, в тому числі по цивільній інфраструктурі в Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Є поранені серед мирного населення, пошкоджено житлові багатоповерхівки та приватні будинки.

За даними Генштабу, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без істотних змін. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли Тимоновичів, Заріччя, Грем’ячого, Хренівки Чернігівської області, Бояро-Лежачів, Атинського, Іскрисківщини, Кондратівки, Миропільського, Попівки Сумської області та 18 населених пунктів Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку росіяни не припиняють штурмувати Бахмут. ЗСУ відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Григорівки, Богданівки та Бахмута Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Діліївка, Майорськ і Нью-Йорк.

На Авдіївському на-прямку противник продовжує безуспішно атакувати позиції Сил оборони. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах 18 населених пунктів. Серед них — Бердичі, Авдіївка, Водяне, Веселе, Богоявленка, Велика Новосілка та Вугледар Донецької області.

Окупанти продовжують грабувати населення на тимчасово захопленій території Запорізької області. Зокрема, з початку лютого 2023 року російські найманці почали активно забирати автомобілі в мешканців, які не отримали російських паспортів, — повідомляють у Генштабі.

«Представники так званої «окупаційної влади» чинять тиск на місцеве населення, щоб при-власнювати землю. Більшість жителів Бойового на Херсонщині відмовилися передавати свої приватні ділянки на баланс місцевої окупаційної адміністрації. Станом на 1 березня майже 200 людей із цього села вивезли в невідомому напрямку для «фільтраційних заходів», а до їхніх будинків заселяють російських найманців», — зазначили там.

Вл. інф.