Зокрема, загарбники випустили по Україні 11 БпЛА типу «Шахед-136», 9 з яких збили наші воїни.

За даними Генштабу, окупанти попри значні втрати продовжують штурмувати місто Бахмут та його околиці. Лише біля села Дубово-Василівка росіяни здійснили понад 30 штурмів. Також вели наступ у районах населених пунктів Білогорівка, Федорівка, Залізнянське, Ягідне та Іванівське — успіху не мали.

За даними військового експерта Сергія Грабського, противник тисне навколо Бахмута. росіяни рвуться до Хромового, бо через нього проходить дорога, яка з’єднує Костянтинівку, Часів Яр і Бахмут. «Ворог намагається перерізати одну з трас постачання. Наші військові кажуть, що росіяни наступають напрямками, які розходяться, а не одним кулаком. Намагаються зачепитися за щось і спробувати досягнути переваги. Поки що безрезультатно», — повідомив він.

За інформацією міноборони Британії, українська оборона Бахмута продовжує виснажувати сили обох сторін. При цьому аналітики звертають увагу, що минулими вихідними ЗСУ, ймовірно, стабілізували периметр оборони після попереднього просування росії на півночі міста.

Тим часом окупанти посилюють тиск на жителів Запорізької області, щоб ті брали російські паспорти. Зокрема, у деяких населених пунктах з 1 січня люди, які його не мають, не можуть отримати грошових виплат, у тому числі й зарплату. «Усі розрахунки окупанти змушують здійснювати винятково через картки російських банків. Водночас у тимчасово окупованому Луганську вороги вирішили використовувати частину міської поліклініки як казарму. Це вони роблять, ймовірно, для того, щоб убезпечити окупантів від уражень ЗСУ», — зазначили в Генштабі.

Днями українське суспільство та світова спільнота у соцмережах побачили відео, як росіяни розстріляли нашого військового. Чоловік без зброї стояв перед окупантами, дивився у вічі та сказав: «Слава Україні!». Цинічне вбивство героя болем відгукнулося у серці кожного. Користувачі соцмереж відучора залишили сотні тисяч повідомлень із хештегом Слава Україні! на підтримку України та вшанування Героя.