Росіяни завдали авіаудару по драмтеатру. Досі невідомо, скільки мирних людей загинуло там. За орієнтовними даними, могло бути приблизно 600 жертв, але точну цифру ми вже ніколи не дізнаємося, оскільки окупанти поховали частину тіл в братській могилі і знесли рештку театру, щоб приховати злочин.

Тим часом росіяни продовжують руйнувати українські міста і вбивати людей. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. За добу (станом на ранок 16.03) ворог здійснив там понад 70 атак. Противник продовжує застосовувати тактику терору щодо мирного населення не припиняє завдавати ударів та здійснювати обстріли населених пунктів. Ворог завдав три ракетні удари, зокрема, і по об’єкту цивільної інфраструктури Харкова. Також окупанти завдали 29 авіаційних ударів та здійснили 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Попри великі втрати та постійні штурми російських військ Сили оборони продовжують утримувати «фортецю Бахмут» та відбивати атаки противника. Загалом темпи російського наступу сповільнилися порівняно з попередніми тижнями, а сили пвк «вагнер», які намагаються захопити місто Бахмут у Донецькій області, близькі до кульмінації, тобто є ослаблення атакуючих можливостей. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на дані спікера об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексія Дмитрашковського. За його словами, нині армія рф щодня проводить від 20 до 29 наземних атак, тоді як раніше їхня кількість становила від 90 до 100. О. Дмитрашковський пояснює це значними втратами в живій силі й обладнанні, яких зазнали російські сили. Ці висновки відповідають загальним оцінкам ISW щодо темпу російських наступальних дій по всьому фронту в Україні.

На думку ISW, російський наступ у Луганській області, ймовірно, наближається до кульмінації, якщо вже її не досягло, хоча росія направила на лінію Сватове — Кремінна частини щонайменше трьох дивізій. «За останній тиждень російські сили досягли лише мінімальних тактичних успіхів по всій лінії фронту в Луганській області, а українські сили, ймовірно, змогли зробити контратаки та повернути територію», — зазначають американські аналітики.

За даними Генштабу, на Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Також росіяни обстрілюють прифронтові території. Йдеться про Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Чарівне, Єгорівку, Малу Токмачку, Новоданилівку, Новоандріївку і Кам’янське Запорізької області; Марганець — Дніпропетровської; Червоний Маяк, Токарівку, Антонівку, Дніпровське Херсонської області та обласний центр — місто Херсон.