За добу (станом на ранок 20.03) наші захисники відбили там 69 атак ворога.

За даними Генштабу, найзапекліші бої точаться у районі Кремінної, Білогорівки, Спірного, а епіцентром залишається Бахмут. Битва за місто триває, ворог залучив усі потужності й намагається прорвати оборону на декількох напрямках, оточити місто. Бої — на півночі, півдні та сході міста. рф зазнає великих втрат і вкотре відкочується без успіху. На деяких ділянках наші підрозділи мають частковий успіх.

За інформацією військового експерта Сергія Згурця, нині фронт починає оживати. «Земля підсихає, тому ворог намагатиметься використовувати більше техніки. Ми матимемо змогу проводити наступальні чи просто активні дії.

Нині — розвідка боєм, кожна зі сторін шукатиме слабкі місця, де можна пробити оборону й розвинути успіх. Буде час «Ч», який використовуватимуть для досягнення успіху у весняно-літній кампанії», — повідомив він.
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони 27 населених пунктів. Серед них: Ольгівське, Чарівне, Новоданилівка та Оріхів Запорізької області, а також Тамарине, Одрадокам’янка, Тягинка, Новотягинка, Понятівка, Садове, Розлив та місто Херсон.

«На Херсонщині російські окупанти погрожують мирним громадянам каральними діями за відсутність російського паспорта. Зокрема, на блокпостах загарбники погрожують місцевому населенню незаконним позбавленням волі та насильницькими діями в разі відсутності російських паспортів при наступній перевірці документів», — ідеться в повідомленні Генштабу.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що «великий наступ російської армії» в Україні, ймовірно, доходить до своєї кульмінації. Росія так і не отримала суттєвих перемог. Експерти вважають, що нині Україна може перехопити ініціативу на полі бою і піти в контрнаступ.