Ворог поставив собі завдання проводити наступальні дії всіма силами та засобами щонайменше у двох-трьох точках. Як зазначив військовий експерт Роман Світан, Бахмут і Авдіївку намагаються взяти майже однаковими оперативно-тактичними діями. Бахмут — широким обхватом, оскільки це великий населений пункт. Авдіївка трохи менша, тому ворожі війська малими групами намагаються зайти в місто.

«Саме тому в росіян нічого в Авдіївці не виходить. Вузька ширина фронту та малі групи, якими вони намагаються захопити місто, розбиваються нашими фланговими ударами. Це дуже просто зробити. Бахмут — це інформаційний капкан, в який вони самі потрапили. Його треба вже або взяти, або померти під ним. Тому вони звідти вже не відійдуть», — зазначив Роман Світан.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборону. Інтенсивно обстрілює, зокрема, Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Білогір’я, Оріхів і Чарівне Запорізької області; Времівку, Новопіль і Первомайське — Донецької, а також Дудчани, Козацьке, Благовіщенське, Дніпровське, Білозерку, Берегове, Червоний Маяк та Янтарне Херсонської області. Загальна кількість обстріляних населених пунктів становить 41.