Навчався у місцевій школі № 1. Потім здобув вищу економічну освіту. Відслужив строкову службу в армії.

Андрій завжди був патріотичною, політично активною людиною і не стояв осторонь під час історичних подій у житті України — брав активну участь у помаранчевій революції, Революції Гідності, Євромайдані. В 2016 році пішов добровольцем у зону проведення АТО, свідомо обравши місцем служби 72-ту окрему механізовану бригаду (у серпні 2017-го їй було присвоєно славетне ім’я Чорних Запорожців — одного з легендарних кінних полків Армії Української Народної Республіки). Повернувшись до служби у званні сержанта, Андрій Норов неодноразово брав участь у боях у зоні АТО/ООС. Закінчив короткострокові офіцерські курси.

У січні 2019 року молодший лейтенант Норов був удостоєний медалі «За військову службу Україні». Всі наступні звання офіцер із позивним «Космос» отримував достроково. А 18 березня 2020-го став кавалером ордена «За мужність» III ступеня. 5 березня 2022 року заступнику командира батальйону з бойової підготовки Андрію Норову було присвоєно чергове військове звання «капітан». На початку російського вторгнення в Україну 2022-го Андрій Норов, який на той час проживав у Києві, організовував оборону Київської ГЕС. У березні завдяки його вмілим діям на Київщині було завдано істотних уражень підрозділам противника та зупинено його просування.

Так, у ніч на 12 березня 2022 року для недопущення прориву та з метою зміцнення оборони підрозділів 72-ї окремої механізованої бригади було направлено посилений взвод мотопіхотного батальйону на чолі з Андрієм Норовом. Бійцями підрозділу під його командуванням було знищено кілька гелікоптерів, БМП та три вантажівки з майном і боєприпасами, а також склад боєприпасів, що істотно підірвало боєздатність ворога. Просування противника було зупинено. Підрозділ капітана Норова з боєм визволив один із захоплених населених пунктів, але загарбники вдарили по ньому з «Градів». Багато українських воїнів, серед яких був і Андрій Норов, дістали поранення. 13 березня рашисти обстріляли колону, яка евакуювала поранених...

Офіцера поховали на Рівнянському кладовищі у Кропивницькому. Його загибель стала безутішною втратою для матері, дружини, сина (також офіцер ЗСУ) та доньки.

«У нашій останній розмові він казав, що все буде добре, ми переможемо. Не такий страшний ворог, як про нього кажуть...» — розповів журналістам про Героя його брат Олександр.

«Ми втратили одного з найкращих людей. Андрій Норов, «замкомбата з бою» — той, чиї міномети гатили по ворогу ще до 24 лютого 2022 року. Той, хто з перших днів війни знищував кацапів сотнями...» — написав про героя бойовий побратим, підкреслюючи, що він завжди був із солдатами і загинув як Герой на своєму місці командира.

На честь Героя Андрія Норова в Кропивницькому земляки назвали вулицю.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі указом Президента України № 148/2022 від 19 березня 2022 року капітану Андрію Норову присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Кропивницький.

Фото з відкритих джерел.