За даними Генштабу, на Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати нашу оборону. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Білогорівка та Верхньокам’янське.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано артилерійські обстріли 16 населених пунктів. Ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Кам’янки. На Південнобузькому напрямку окупанти обороняються, намагаються стримувати контрнаступ Сил оборони України.

За інформацією американського Інституту вивчення війни (ISW), росіяни наразі збільшують темпи наступальних операцій навколо Авдіївки з метою оточення населеного пункту. «Цілком можливо, що російські сили роблять це за рахунок операцій навколо Бахмута та наступу навколо Вугледара, який зупинився», — йдеться в повідомленні.

Бахмут залишається найгарячішою точкою на лінії фронту. За даними військового експерта Сергія Згурця, ворог намагається здійснювати атаки з півночі та півдня на міську забудову. Зі сходу просуватися ворогу не вдається. Нині виснажилися всі — і противник, і українські захисники. ЗСУ очікують резерви та боєкомплект. У Бахмуті сьогодні певна часова пауза, затишшя.

«На всіх інших напрямках — Сватове, Кремінна, Вугледар — ворог потерпає від наших дій активної оборони. На цих ділянках противник не має просування. Ми дійсно можемо говорити про вичерпання можливостей росіян. Найімовірніше, впродовж короткого часу, двох-трьох тижнів, ворог спробує провести наступальні дії по всіх цих напрямках, використовуючи всі резерви, які в нього є», — повідомив експерт.