За даними Генштабу, окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, а також у районах Богданівки та Іванівського Донецької області. росія здійснила обстріли понад 20 населених пунктів, серед них — Оріхово-Василівка, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Олександро-Шультине, Озарянівка, Північне та Торецьк.

Авдіївка залишається другою складною ділянкою фронту після Бахмута. За інформацією військового експерта Сергія Згурця, ворог намагається просуватися з півночі й півдня. «Авдіївка починає нагадувати Мар’їнку, яка повністю зруйнована. В місті залишається майже 2 тисячі цивільних громадян. Відключення мобільного зв’язку в Авдіївці є одним з елементів посилення наших засобів оборони», — зазначив він.

За його словами, ситуація на Бахмутському й Авдіївському напрямках схожа. Контроль логістичних шляхів залишається за ЗСУ. «Лінія фронту не змінюється. І це свідчить про те, що й далі можна утримувати ці складні ділянки фронту, розуміючи стратегічне завдання, — знищення ворожої сили й підготовку резервів», — пояснив він.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборону. Обстріляв понад 30 населених пунктів, зокрема, Ольгівське, Червоне, Чарівне, Оріхів Запорізької області; Республіканець, Одрадокам’яку, Томарине, Новосілку, Ольгівку і Садове Херсонської області та місто Херсон.

За даними Генштабу, російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат. «Так, у населеному пункті Троїцьке Луганської області до місцевого моргу центральної районної лікарні за минулу добу було доправлено майже 100 тіл загиблих росіян. Окрім того, на лікування прибуло 140 важкопоранених окупантів», — йдеться в повідомленні відомства.