Як повідомляє Генштаб ЗСУ, противник задіяв 15 ударних БпЛА типу «Шахед-136». 14 з них знищено нашими захисниками. Більшість — на Київщині. У штабі наголошують: ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних атак з боку країни-терориста залишається високою.

Своєю чергою очільниця Об’єднаного координаційного прес-центру ОК «Південь» Наталія Гуменюк розповіла, що російські війська планують більше використовувати авіацію, ніж морські ракетоносії.

«Їхні атаки минулої доби протирадіолокаційними ракетами Х-31 по Херсонщині свідчать про те, що вони планують і далі застосовувати авіацію і дуже бояться нашої протиповітряної оборони. Більше ставка наразі на авіацію, ніж на морські ракетоносії. Зокрема, на Херсонщині, в районі Берислава, ворог активізував використання авіації і керованих авіаційних бомб. Двічі за минулу добу такі атаки були здійснені, до речі, є результати роботи нашої ППО — ми їх можемо збивати», — зазначила Гуменюк.

Пізно ввечері понеділка путінська армія завдала ракетного удару по Краматорську Донецької області, внаслідок чого пошкоджено інфраструктуру міста. А у вівторок скинула на Білопілля на Сумщині керовану авіабомбу...

Тим часом тривають запеклі бої за Донбас. Атаки ворога навколо Бахмута були відбиті. Проте противник намагається просочуватися до центру міста.

Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що зарано робити прогнози, що штурми росіян Бахмута досягли своєї кульмінації, як то стверджують окремі міжнародні аналітичні структури.

Напередодні у МОУ повідомили: командувач сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський вкотре відвідав найгарячіші точки на Бахмутському напрямку.

За словами Сирського, зараз там триває найінтенсивніша фаза боїв. Ситуація залишається стабільно складною. Противник зазнає втрат у людському ресурсі, озброєннях та військовій техніці. Проте продовжує вести наступальні дії.

Сирський зауважив, що оборона Бахмута зумовлена військовою необхідністю. Також він додав, що військово-політичне керівництво країни розраховує всі варіанти розвитку подій та буде адекватно діяти щодо ситуації, яка складається.