За даними Генштабу, окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурм Бахмута. Наші воїни відбили 28 атак противника. Ворог також вів безуспішні наступальні дії у районі Оріхово-Василівки. За інформацією військового експерта Сергія Згурця, у Бахмуті нині тривають бойові дії у міській забудові. Ворог штурмує з півночі, півдня та заходу, але без особливого успіху.

«У Бахмуті бойові дії тривають на трьох основних напрямках. У північній частині, навколо заводу та на самому заводі «Азот», на півдні по вулиці Корсунського, а також у районі вулиці Маріупольської. Працює артилерія, діють наші снайпери. Також працює бронетехніка, хоча досить обмежено. Шляхи забезпечення міста працюють», — повідомив він.

На Лимансько-Куп’янському напрямку воюють звичайні підрозділи російської армії. Наразі там немає пвк «вагнер», і ворог застосував іншу тактику, ніж у Бахмуті. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий. За його словами, нині в окупантів є декілька напрямків для ударів, один із них — Авдіївський. Вони гатять з артилерії. Зокрема, за минулу добу ворог завдав понад 300 ударів різними типами артилерії.

Загалом на Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Степове, Первомайське, Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли таких населених пунктів, як Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Степове, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Мар’їнка, Побєда, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони 20 населених пунктів. Серед них: Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Новоандріївка, Староукраїнка, Чарівне (Запорізької області), Михайлівка, Новоолександрівка, Новоберислав, Томарине, Розлив (Херсонської області) та місто Херсон.

російська армія продовжує воювати з мирним населенням. Окупанти обстріляли з артилерії, мінометів та іншої зброї населені пункти Харківського, Чугуївського й Куп’янського районів. Під ударами опинилися Куп’янськ, Вовчанськ, Стрілеча, Уди, Дворічна, Колодязне та інші міста й села. Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди. У с. Подоли три жінки дістали поранення та були госпіталізовані. У Вовчанську Чугуївського району обстрілами пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

За інформацією Генштабу, в окремих населених пунктах тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим російські окупанти продовжують тиск на громадян України та порушують права людини. «Зокрема, у Красноперекопську співробітники ФСБ проводять активні контррозвідувальні заходи. Вони вдаються до принижуючих процедур фільтрації, стриптизування, допитів, які включають побиття», — йдеться в повідомленні Генштабу.