Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний показав історичні кадри деокупації Київщини та боїв за Київ. У відео, розміщеному на Телеграм-каналі Залужного, згадані бої за визволення Мощуна, Ірпеня, Димера, Іванкова, Бородянки, Гостомеля, Немішаєвого, Ворзеля, Бучі Чорнобиля та інших міст і сіл. На кадрах відео можна побачити фрагменти того, що «русскій мір» приніс на українську землю.

Однак 2 квітня українські воїни визволили Київщину від окупантів. Ролик закінчується зворушливими митями зустрічі воїнів з українцями, які кілька тижнів жили під щільним вогнем та окупацією.

«Продовжуємо боротьбу за незалежність нашої Батьківщини. Слава всім, хто захищає Україну!» – наголосив головнокомандувач на своєму Телеграм-каналі.

«Рік тому Київщину звільнили від загарбника, вигнавши російського ворога. росія понад усе прагнула захопити Київ, проте всі ті плани «за три дні» були зруйнувані героїчним спротивом Українського народу та Збройними Силами України», – написав Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці

«Разом ми показали путіну та росіянам, що таке незламна нація! Нація, для якої цінність свободи, волі та незалежності є абсолютною! Нація, яка сьогодні є прикладом стійкості та незламності у всьому світі!

Наша боротьба триває!

Щодня наші мужні захисники та захисниці героїчно б’ються за нашу землю! Щодня стримують ворога! Щодня наближають нас до Перемоги!

І ми обов’язково звільнимо всю Україну! Кожен сантиметр нашої землі! Кожен із 603700 кв км!

І в кожне з наших міст і сіл неодмінно повернеться наш синьо-жовтий стяг, як він повернувся рік тому на Київщині. І майорітиме він вічно. Во славу України! Слава Україні!» – так завершив свій допис Руслан Стефанчук.

Президент України Володимир Зеленський на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці підкреслив, що рік тому на Київщині це були «перші наступи, перші здобутки, перші звільнені території».

Звертаючись до українців, Президент наголосив: «Український народе! Ти зупинив найбільшу антилюдську силу нашого часу. Ти зупинив силу, яка зневажає та хоче знищити все те, що дає значення людині.

І ми звільнимо всі наші землі. Повернемо український прапор в усі наші міста й громади. Зробимо все, щоб Україна повернулась».

Фото: скрін з відео.