За даними Генштабу, окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурм Бахмута. Силам оборони України доводиться у складних умовах зупиняти просування російської армії. За інформацією заступника міністра оборони України Ганни Маляр, ситуація у місті залишається дуже напруженою. «Ворог робить спроби задіяти не лише «вагнерівців», а й професійні підрозділи десантників. Непомірно високі втрати особового складу ворога не зупиняють. Рішення приймаються емоційно», — заявила вона.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Первомайського та Мар’їнки, успіху не мав. Окрім того, загарбники обстріляли Орлівку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Красногорівку та Георгіївку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Ворог здійснив обстріли понад 30 населених пунктів, що неподалік лінії бойового зіткнення.

Повноцінний контрнаступ ЗСУ розпочнеться наприкінці весни, а зараз тривають контрнаступальні дії на окремих напрямках. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив військовий експерт Сергій Згурець.

«Ми справді докладаємо зусиль для підготовки контрнаступальних дій. Зараз відбуваються складні заходи, пов’язані з отриманням техніки, підготовкою особового складу, забезпеченням боєприпасами, триває розробка операції. Якщо наші партнери виконуватимуть свої зобов’язання вчасно, то контрнаступ може розпочатися наприкінці другого — на початку третього кварталу», — зазначив він.

За словами експерта, на окремих напрямках фронту вже тривають контрнаступальні дії з боку Збройних Сил України. На деяких напрямках далекобійні системи проріджують оборону противника, і це є компонентом підготовки наших Збройних Сил до проведення наступальних операцій, додав він.