Це вона зможе зробити завдяки гранту від урядового проекту «єРобота».

У той час, коли деякі підприємства зупинили свою діяльність, жителька Коропа Галина Мисник вирішила зайняти цю нішу. Як повідомили в Новгород-Сіверській райраді, щоб отримати мікрогрант на створення бізнесу, підприємниця підготувала бізнес-план, подала його разом із заявою через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення Державного центру зайнятості, а потім — грантові гроші. Їх витратила на придбання обладнання для переробки олійних культур.

«У нас є родинний бізнес — фермерське господарство «Золотий пармен», яке сертифіковане як органічне. Спеціалізується на садівництві та вирощуванні зернових та олійних культур, — розповідає Галина Мисник. —

Виробництво олії ми облаштуємо у власному приміщенні. Виготовлятимемо продукцію насамперед із власної сировини: насіння соняшнику, льону, рижію. Для переробки також закуповуватимемо насіння без посередників у невеликих фермерських господарствах, які мало або зовсім не використовують хімічні добрива, пестициди та гербіциди. Також плануємо надавати послуги з переробки різних олійних культур».

Галина Мисник планує працевлаштувати двох працівників, а зі збутом продукції проблем не буде — макуху використовуватимуть у власному господарстві та продаватимуть фермерам. А олію реалізовуватимуть у власних магазинах.

Чернігівська область.

Фото надано Новгород-Сіверською районною радою.