Чимало нового про Черемшину можна дізнатися із монографії Миколи Гуйванюка «На шляху поступу ми лиш каменярі...». Автор — завідувач кафедри історії України Чернівецького національного університету. «Ця монографія є антологією історико-біографічних портретів Марка Черемшини, Василя Стефаника, Леся Мартовича, Михайла Павлика, Івана Франка та інших діячів, адже кожна із постатей змальована в живому контексті причинно-наслідкових зв’язків, — зазначила на презентації у музеї Марка Черемшини його старша наукова співробітниця Іванна Стеф’юк. — Дізнаємося чимало нововіднайдених, не відомих на широкий загал, фактів».

Науковець Микола Гуйванюк родом зі Снятинщини, лауреат літературно-мистецької премії імені Марка Черемшини. Автор низки досліджень про цього письменника. На презентацію прибули літературознавці з Івано-Франківська, зокрема доцент Прикарпатського національного університету Андрій Королько. А голова Снятинського творчого клубу імені Марка Черемшини Тетяна Вовк відзначила високий рівень презентованої монографії.
Музей Марка Черемшини у Снятині — це колишнє помешкання адвоката Івана Семанюка (наймення письменника) та його дружини Наталії. Час від часу тут відбуваються літературні імпрези.

Івано-Франківськ.

Фото прес-служби Снятинської міськради.