На красній площі під час параду 9 травня російський диктатор сидів поряд із двома дивними «ветеранами».

Праворуч від нього був 98-річний юрій двойкін, який після школи снайперів на фронт не потрапив. 1944-го у лавах НКВС воював з українським підпіллям на території Львівської області.

Ліворуч — геннадій зайцев, 1933-го року народження, участі у війні не брав, повідомляє «Агентство». Був призваний на військову службу в 1953-му, з 1959-го — у КДБ, придушував рух опору в Чехословаччині в 1968-му, керував групою 7-го управління КДБ СРСР, яка захоплювала приміщення Міністерства внутрішніх справ у Празі. За часів андропова зайцев очолював антитерористичну групу «Альфа».

«Бункерний дід», як нині називають російського диктатора опозиційні російські ЗМІ та політики, продемонстрував, хто залишається його головною силою і опорою — представники репресивного апарату.

Але напередодні щось пішло не так. Чи не про цього самого бункерного діда у відеозапису на 9 травня згадує засновник ПВК «вагнер» євгеній пригіжин, кримінальний авторитет, якого ще вчора вважали другом путіна. «Як виграти війну, коли з’ясується, що цей «дідусь» закінчений м*дак?» — запитує засновник «вагнера», нарікаючи на брак боєприпасів.

«Цікаво, кого прігожин мав на увазі? То він про якого бункерного діда? Або ще є якийсь», — написала в телеграм-каналі голова фонду «Русь сидящая» Ольга Романова. «прігожин чорним по білому назвав путіна «закінченим м*даком», — прокоментував журналіст Роман Супер. «Невже путін? Тоді він перший кинув в обнуленого камінь», — вважає екс-депутат держдуми Геннадій Гудков.

Після того як українська армія змусили драпати з-під Бахмута 72-гу бригаду рф і втратити три квадратні кілометри плацдарму, прігожин цілком міг злетіти з котушок. Утім, у пам’ятному зверненні прігожина понесло ще далі. міністерство оброни рф раніше він йменував міністерством інтриг, а його керівників обзивав лайливими 
словами.

На параді не пощастило ще одному діду — правителю білорусі александру лукашенкові. Він сидів на трибуні на красній площі сумний і пригнічений. Не зміг пройти триста метрів до могили Невідомого солдата, щоб покласти квіти. В Александровський сад його привезли на автомобілі. За інформацією білоруської служби «Радіо Свобода», поширилися чутки, що той захворів. Він мав перебинтовану руку і чомусь не був присутній на робочому сніданку в кремлі.

Бункерному діду перепало і в Естонії, де на стіні Нарвського замку, на самому кордоні з росією, вивісили банер Putin War Criminal (путін — воєнний злочинець). Представники російської регіональної влади зажадали від естонських прикордонників, щоб ті зняли банер з портретом путіна. «Цей плакат не заборонений в нашій країні. Ми працюємо на основі естонських законів, тому російські чиновники не мають підстав вимагати зняти плакат», — цитують ЗМІ відповідь начальника Нарвського відділення поліції Індрека Пюві.

Фото з відкритих джерел.