У рамках фестивалю відбулися фотовиставка «Незламна Україна», виставка живопису ветерана ЗСУ Тамари Довгич, демонстрація відеоісторій ветеранів-героїв та виконання авторських пісень учасників російсько-української війни. А ще майстер-класи з живопису та лицарської звитяги для дітей загиблих захисників України.

«Незламна Україна» — фотопроект, ініційований управлінням зв’язків з громадськістю Збройних Сил України і виконаний спільно з інформаційною агенцією «АрміяInform» та Центральною телерадіостудією Міністерства оборони України, за сприяння Міністерства у справах ветеранів та за участю ГО «Незламні духом українці» та «Фронт допомоги», а також соціального служіння людям з інвалідністю «Ти особливий» християнської церкви «Відродження».

Натхненниця проекту — фотограф Олена Мокренчук, прес-офіцер Генерального штабу ЗСУ.

Творцем фотовиставки став волонтер, член Спілки фотохудожників України, фотограф, оператор, фотохудожник Дмитро Коваленко (на знімку — з сином Максимом). Героями сюжетів творів стали військовослужбовці та капелани, які пережили Боже диво порятунку на передовій і по сьогодні ведуть активну роботу з молоддю та ветеранами російсько-української війни.

Авторка виставки живопису «Моя молитва» — Тамара Довгич, молодший сержант, ветеран ЗСУ, прослужила три роки в бойовій бригаді, учасник бойових дій. Після демобілізації навчалась у школі іконопису. Брала участь у чотирьох спільних виставках в Україні. Мала кілька персональних виставок в Італії. Тамара працює в жанрі авторської ікони. Це ікони на склі в бароковій манері гетьманської Київщини. На цій виставці представлені іконописні роботи, що є візуалізованним світопочуттям нашого трагічного часу, своєрідною молитвою та проханням до вищих сил захистити та підтримати народ України.

Соціальний фотопроект «Незламні духом» — авторський задум Олесі Доліної, військового капелана, громадської діячки, керівника ГО «Незламні духом України». Цей проект створений для підтримки та акцентування уваги суспільства на незламності характеру українців.

Фото Олександра БАДЕРИ.