Василь Гайдук — заслужений діяч мистецтв України, ветеран Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Задора, член Національної спілки композиторів України, заступник голови Закарпатського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки. Там заслужений академічний Закарпатський народний хор (художній керівник та головний диригент Наталія Петій-Потапчук) вшанував митця концертною програмою «Світочку наш милий».

Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, як інформує його прес-служба, привітав ювіляра й подякував йому за багаторічну творчу, музично-педагогічну та композиторську діяльність і побажав нових творчих звершень.

Відтак вручив ювілянтові спільну відзнаку обласної ради та обласної державної адміністрації — нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» — за вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва, багаторічну сумлінну працю, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність. А заступник ужгородського міського голови Василь Гомонай вручив ювіляру грамоту.

У доробку митця — концерти, поеми, кантати, ораторії, сюїти, вокальні та інструментальні цикли, музика для дітей, романси, обробки закарпатських народних пісень для солістів, різних складів вокальних ансамблів та хорів.

Відчутним результатом багаторічної плідної композиторської діяльності Василя Гайдука є авторські збірки творів «Мої скарби», «Краю мій, Карпати милі», які до всього є чудовим посібником для навчально-методичної, наукової, естетично-виховної діяльності сучасних і майбутніх поколінь професіоналів академічного та аматорського хорового мистецтва Закарпатського краю та України.

Особливе місце в творчості композитора посідають 12 хорових концертів, які прекрасно зінтерпретовані та записані провідним вітчизняним колективом — заслуженою академічною хоровою капелою «Трембіта» (художній керівник і головний диригент — Микола Кулик) та опера «Зоря Біловежі» (лібрето Василя Густі), яка готується до постановки Закарпатським народним хором.

Також у виступах наголошувалося на глибині творчої натури іменинника, вмінні працювати з людьми, високому педагогічному і мистецькому хисті, досконалому володінні музичним фахом.

Закарпатська область.