Із пропозицією перейменування саме Кам’яномостівської до міської ради звернувся місцевий мешканець Сергій Гладь. Постійно діюча комісія з питань найменування та перейменування об’єктів топоніміки при виконкомі Первомайської міськради підтримала пропозицію.

Дмитро Васильєв народився та виріс у Первомайську, на вулиці Кам’яномостівській, де і зараз проживає його мати. Навчався в місцевій ЗОШ № 16, потім в інституті Військово-Повітряних сил. Після закінчення навчання, його як артилериста-ракетника направили до Хмельницького, де він пройшов службу аж до командира ракетного дивізіону 19-ї ракетної бригади «Свята Варвара».

З перших днів російського вторгнення в Україну зі своїм підрозділом з 2014 року брав участь у боях. Підполковник Дмитро Васильєв уміло керував ракетним дивізіоном, який завдав точних ударів по колоні противника біля населеного пункту Чонгар. Унаслідок цього удару було знищено до сотні одиниць техніки та особового складу ворога.

У перші дні повномасштабного вторгнення з 24 лютого по 18 березня 2022 року ракетний дивізіон під керівництвом Дмитра Васильєва завдавав чимало ударів по скупченню військ противника біля Василівки, Токмака, Мелітополя, Пологів, Гуляйполя, Кам’янки, Дніпрорудного, Бердянська, Великої Білозерки. Українські бійці знищили тоді значну кількість сил і засобів окупантів.

18 березня минулого року Дмитро Васильєв разом із побратимами потрапили під обстріл у Запорізькій області. Командир загинув наступного дня внаслідок важких поранень.

Мужнього бійця поховали на Алеї Слави у Хмельницькому, де проживають його дружина і двоє дітей. Рішенням позачергової шістнадцятої сесії Хмельницької міськради минулого року вулицю Попова у мікрорайоні Ракове перейменовано на вулицю Героя України Дмитра Васильєва. А вже навесні цього року рішенням сесії Первомайської міськради Миколаївської області на честь земляка перейменовано вулицю Кам’яномостівську в Первомайську.

Дмитра Васильєва не раз за зразкову службу та бездоганне виконання бойових завдань нагороджували орденами та медалями. Ще за життя він отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а вже посмертно — ІІ ступеня. Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв Дмитру Васильєву звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Нагороду отримала родина Героя.

А пам’ять про нього зберігає Миколаївщина, Хмельниччина і вся Україна.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.