Проектом "Янголи мистецтва" тут долучаються до міжнародного марафону пам'яті Василя Сліпака і в такий спосіб хочуть вшановувати усіх загиблих митців-воїнів.

На жаль, список цей уже досить великий і щоразу поповнюється, адже люди мистецтва дуже активно стали на захист Батьківщини. Пам'ятаємо керівника харківського дитячого театру "Казка", режисера, актора, драматурга Дмитра Кравця, артиста балету Одеської опери Ростислава Янчишена, диригента та музиканта Костянтина Старовицького, актора Антона Прасоленка, кінорежисера Олега Бобало-Яремчука, артиста ансамблю імені Павла Вірського Сергія Шкварченка, соліста балету Національної опери Олександра Шаповала та інших, хто віддав своє життя на цій жорстокій війні. Всіх згадають поіменно.

Артист, Митець на війні - така трансформація професії та особистості завжди видається неймовірною. Це вражає, викликає захоплення, безмежну повагу і... біль. Адже життя цієї людини не просто ділиться на "до" і "після", воно змінюється назавжди: з одного боку берега - мистецтво, сцена, квіти, овації, а на другому - лінія фронту, все, що з тим пов'язане. На жаль, часто смерть також.

У концерті беруть участь: Камерний оркестр "РЕНЕСАНС" Маріупольської камерної філармонії під керівництвом головного диригента Василя Крячка (на знімку). Солісти: Ольга Чубарева (сопрано), Тетяна Жук-Сєдова (орган).

Програму побудували на суто оркестрових та вокальних номерах, і це не випадково. Як зазначають організатори, простежується паралель із "колективним" та "індивідуальним" у сучасних реаліях війни: українське військо й окремі українські військові.

Оскільки "Янголи мистецтва" скеровано до пам'яті про загиблих артистів, між музичними номерами звучатимуть короткі історії з їхнього довоєнного життя, а на екрані транслюватимуться кадри їхньої сценічної діяльності, а як своєрідний реквієм та уособлення вдячності усім, хто поклав за нас своє життя, - у фіналі концерту прозвучить Адажіо Томазо Альбіноні в інтерпретації Ольги Чубаревої (на знімку), однієї з найкращих, за версією міжнародної премії Adagio Words, виконавиць цього твору.

Фото з відкритих джерел.