Тут протягом минулої доби на відрізках Новодарівка — Приютне, Макарівка — Рівнопіль, та Новоданилівка — Роботине українські військові мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Зазначається, що росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — там тривають важкі бої, за добу було 45 бойових зіткнень.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила: ворог легко не здаватиметься. Маємо налаштуватися на дуже жорсткий двобій. Власне, це зараз і відбувається. За її словами, не варто вимірювати успіхи військових лише у кілометрах чи визволених населених пунктах, оскільки операція має кілька завдань, які вже виконуються...

На думку військового аналітика Сергія Згуреця, дії ЗСУ руйнують сталі статистичні оцінки щодо втрат, якими раніше керувалися при наступі. Зазвичай вважалося, що сторона, яка наступає, втрачає в 3—5 разів більше, ніж та, що обороняється. Зараз відбувається навпаки завдяки правильній організації наступальних порядків, використанню артилерії, виконанню штурмових дій тощо.

Одночасно рашисти продовжують тероризувати тилові міста України масованими атаками з повітря. Так, у ніч на 20 червня вони здійснили чергову атаку дронами-камікадзе типу «Shahed 131/136», які окупанти закуповують в Ірану. За повідомленням Командування Повітряних Сил ЗСУ, загалом рф випустила цього разу 35 «мопедів» з двох напрямків — на півночі з Брянської області та на півдні зі східного узбережжя Азовського моря. Цілями іранських дронів були і військові, і інфраструктурні об’єкти.

Водночас завдяки нашій ППО знищено 32 дрони, більшість з яких — на Київщині. Три влучання «мопедів» зафіксовано по об’єкту критичної інфраструктури у Львові.

Також у Командуванні ПС ЗСУ зазначають: вночі окупанти вдарили ракетами «Іскандер-М»/С-300 по Запоріжжю. Крім того, напередодні путінські «миротворці» здійснили удар чотирма крилатими ракетами «Калібр» та чотирма «шахедами» на південному та східному напрямках. Усі цілі було знищено.

Як зазначають оглядачі Defanse Express, противник запустив «човниковий рух» своїх ракетоносних кораблів між Севастополем і Новоросійськом, який віднедавна почав використовуватися як резервна база для носіїв «Калібрів». А це свідчить, зокрема, про те, яким складним завданням тепер є уразити такі блукаючі кораблі. Такий висновок експерти зробили на основі супутникових знімків та даних ВМС України.

Фото з відкитих джерел.