Кульова стрільба. Мікст. Малокаліберний пістолет, 25 метрів.

«Золотий» заспів урожайного для України змагального дня зробили львів’яни — брат і сестра Павло та Юлія Коростильови, які у фіналі перемогли пару з Чехії Матей Рампула / Альзбета Дєдова — 16:6.

Тайський бокс (муай-тай). Українці тріумфували в загальному медальному заліку. Наші бійці здобули 6 медалей — 3 золоті, срібну та 2 бронзові. Загалом розігрувалося 10 комплектів нагород.

Чемпіонами стали Ігор Любченко (67 кг), Олександр Єфіменко (71 кг) і Олег Приймачов (91 кг). Срібну медаль поклав до скарбнички Єгор Скуріхін (81 кг), бронзові нагороди здобули Владислав Микитась (60 кг) та Анастасія Михайленко (51 кг).

Фехтування. Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан виграла особистий турнір шаблісток.

Десятиразова чемпіонка Європи і шестиразова світу починала виступ з 1/16 фіналу, де перемогла представницю Туреччини Нісанур Ербіль (15:10).

Потім Ольга виграла поєдинки проти Йоани Ілієвої (Болгарія) та Росселлі Грегоріо (Італія). Обидві зустрічі закінчилися з рахунком 15:13. Іншу італійку, Елоїзу Пассаро, Харлан перемогла у півфіналі — 15:12.

У «золотій» сутичці українка зустрілася з 19-річною румункою Ілінкою Пантіс. Досвідчена майстриня влаштувала розгром своїй опонентці — 15:3, вперше в кар’єрі здобувши особисту нагороду Європейських ігор. На перших ЄІ в Баку вона здобула «золото» в команді.

Цього дня індивідуальну «бронзу» виборов шпажист Володимир Станкевич.

Стрибки у воду. Український дует Ксенія Байло та Софія Есман стали срібними призерками у синхроні на вишці, 10 м. Наша пара поступилася лише німкеням.

***

Трійка лідерів у медальному заліку (на ранок учорашнього дня):

1. Італія — 63 нагороди (19 золотих, 19 срібних, 25 бронзових).
2. Іспанія — 43 (18, 11, 14).
3. Україна — 34 (17, 10, 7)...