Про це повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов. Він зазначив, що українські військові продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулося понад 40 бойових зіткнень.

Водночас російська пропаганда зосереджена нині навколо Антонівського мосту і поширює фейки про знищення Сил оборони України. На думку спікера Об’єднаного координаційного прес-центру ОК «Південь» Наталії Гуменюк, це свідчить про певну паніку ворога і намагання в якийсь спосіб мотивувати свій особовий склад.

Зі свого боку директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець констатує: «Інформації від Генштабу стало менше. Це свідчить про те, що на якихось ділянках відбуваються дії, які стануть основою для оптимістичних висновків. Слід зазначити, що тривають бойові дії навколо Бахмута, де зрізується «клішня», яка нависає з півночі й півдня. Триває просування наших військ у бік Берхівки та Кліщіївки. Кліщіївка нині стала таким містом, де ворог утримує потужний опорний пункт у лісосмузі. Там відбуваються активні бойові дії з нашого боку», — підкреслив С. Згурець.

За словами військового експерта, на півдні ЗСУ продовжують знищувати резерви армії ворога силами артилерії. Мовляв, такі дії визначатимуть загальну картину, яка відбувається на полі бою.

Російські військові продовжують мінувати окуповані території на півдні України. Так, у Мелітопольському районі Запорізької області вони встановлюють міни на ґрунтових дорогах і засіяних полях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Це підтверджує й британська розвідка. У черговому огляді МО Великої Британії йдеться про те, що тактика щільного мінування полів окупантами спрямована на уповільнення бронетанкових контрнаступальних операцій ЗСУ. «Хоча росія досягла певного успіху в цьому підході на ранніх стадіях українського контрнаступу, її сили продовжують страждати від ключових недоліків, особливо від перевантаженості підрозділів і нестачі артилерійських боєприпасів», — підсумовується в огляді.

У щоденному звіті Інституту вивчення війни міститься висновок: росіяни занепокоєні, що українські сили здатні форсувати Дніпро в Херсонській області. Після повідомлень про перетин ЗСУ Дніпра біля Антонівського мосту під Херсоном російські «воєнкори» звернулися до керівників республік дагестан і татарстан, астраханської області, краснодарського і приморського країв з проханням направити на лінію фронту в Херсонську область човни, конфісковані у браконьєрів. При цьому зазначивши, що 10 полків і бригад угруповання військ південного військового округу «дніпро» гостро потребують таких суден.

Фото: Факти.