Як повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, українські захисники мають успіх у результаті наступу в районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку. За його словами, північніше та південніше міста Бахмута наші війська продовжують чинити тиск на противника, вибивають ворога з раніше захоплених рубежів.

Динаміка успішних дій Сил безпеки і оборони призведе до визволення Бахмута, наразі окупанти кидають у бій танки, бо піхота не справляється на полі бою. Про це інформує прес-служба ГУР МОУ з посиланням на командира розвідувального підрозділу «Терра» Миколу Волохова.

«Характер зіткнень — багато піхотних боїв, але останнім часом і з нашого, і з ворожого боку залучається багато танків. Якщо до цього була тільки піхота, то нині ворог активно показує техніку. Для нас це добрий знак, бо це свідчить про те, що вони не справляються і їм треба витягувати резерви», — прокоментував він.

Днями під Бахмутом наші захисники вибили противника з посадок, що були впритул до Кліщіївки, на ключових опорних пунктах оборона росіян посипалась. Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі Еспресо. На його думку, стосовно Бахмута варто чекати гарних новин.

Нині по всій ділянці фронту, особливо на півдні, відбувається головне завдання поточного етапу — максимальне знищення живої сили, техніки, складів БК та пального, командних пунктів і артилерії противника. Експерт порівнює цей важливий етап послаблення сил і засобів ворога з операцією визволення правобережжя Херсонщини, яка тривала два місяці. Проте сьогодні не можна давати рашистам жодних шансів на виживання: і тим, що стоять в обороні, і резервам, які противник дедалі активніше перекидає, аби залатати дірки у своїй обороні майже по всій ширині південного фронту.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив: війна на знищення дорівнює війні за кілометри, тобто більше знищено — більше визволено. За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу українським бійцям вдалося ліквідувати майже 800 російських окупантів, також знищено понад 30 одиниць артилерії. Цього місяця HIMARS знищили одразу чотири самохідні установки росіян «Мста-С». Безпілотники знаходили місця розташування цих САУ й невдовзі по них вдарили HIMARS. За словами військового експерта Сергія Згурця, раніше говорили, що HIMARS використовуються для ураження командних пунктів, складів БК росіян. Нині пріоритетними цілями стають і артсистеми ворога. А це, на його думку, не менш важливо з огляду на концепцію, яку наразі реалізують ЗСУ, — знищення потенціалу противника. До речі, минулий місяць був надзвичайно врожайним: знищено 688 одиниць артилерії окупантів.

«Говорять про те, що головною у війні з росією є війна дронів та артилерії. Але, як на мене, це війна піхоти. Саме підрозділи на землі визначають той передній край, де проходить лінія оборони, й те, як вона змінюється. Так само це працює і в наступі наземних сил», — зазначив аналітик.

Фото з відкритих джерел.