У ранковому зведенні 10.07 повідомляється, що на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках тривають важкі бої.

За прогнозами директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця, знищення ліній оборони противника може тривати від двох до чотирьох місяців. За його словами, рашисти у районі Бахмута відчувають істотний дефіцит боєприпасів. А на південному фронті, на думку експерта, оборона противника доволі крихка.

«У будь-якому разі бачимо, що всі тактичні та оперативні резерви ворога задіяні на південному фронті. Можливість знайти нові резерви у нього досить обмежена. Відповідно тепер питання лише у часі щодо перемелювання нашою артилерією ліній оборони росіян. За різними оцінками, цей процес може зайняти від двох до чотирьох місяців. Зараз ми говоримо про те, що перший місяць минув із забезпеченням тактичних успіхів та у перевірці стійкості російської оборони. Зроблені висновки, ставку буде зроблено на артилерію, і саме це має забезпечити майбутнє захисту противника. А використання касетних боєприпасів істотно допоможе проламуванню ворожої оборони», — зазначає аналітик у коментарі «Еспресо».

Отож подальший розвиток подій покаже, як російські підрозділи спроможні витримати тиск української армії.

Тим часом окупанти продовжують війну проти цивільної інфраструктури та мирних мешканців міст і сіл України. Так, 9 липня росіяни вдарили керованою авіабомбою по житловому кварталу

Оріхова Запорізької області. Влучили у школу, де містяни отримували гуманітарну допомогу. Чотири особи загинуло, 13 поранено.

Своєю чергою командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив: незабаром Житомирський, Рівненський та Волинський напрямки будуть міцніше прикриті відповідними інженерними загородженнями. За його словами, завершено перевірку оборонних спроможностей Північної операційної зони в межах цих областей. Адміністраціям та воїнам визначено завдання щодо покращення оборонних рубежів та позицій.

Фото: Генштаб.