У районі Бахмута окупанти завдали по наших захисниках понад 500 ударів з артилерії, а на Лимано-Куп’янскому напрямку — понад 600. У боях за Бахмут ЗСУ утримують ініціативу, водночас у районі Кліщіївки та на Сватівському напрямку помітили кадирівців. Про ситуацію на східних напрямках розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«Наші війська мають частковий успіх на південному фланзі Бахмута. Можна сказати, що загалом ініціатива належить Силам оборони. Продовжується щоденна бойова робота. Противник чинить неймовірний спротив», — повідомив він.

За словами Череватого, за минулу добу (інформація на 13.07) Лимано-Куп’янський напрямок залишається лідером з артилерійських обстрілів. За минулу добу армія рф завдала 665 ударів, 11 авіаударів, тричі намагалася штурмувати.

«У нашій оперативній зоні були помічені кадирівці, в районі Кліщіївки і на Сватівському напрямку. Бої з ними показали, що їхня справа — жандармська і поліцейська. Як воїни вони нічого не варті. Зазнавши втрат, вони відступили, і я думаю, якщо вони спробують знову втягуватися в бої із загартованими українськими бойовими бригадами, їх спіткає така сама доля, що і «вагнер», — розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Уже третю добу поспіль росіяни атакують українські міста іранськими БПЛА.

ППО Сил оборони України успішно відбила чергову нічну атаку далекобійним озброєнням російського окупаційного війська — про результати роботи звітують у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Так, наразі залишається тенденція використання окупантами у своїх ударах передусім більшої кількості іранських дронів-камікадзе типу Shahed — загалом з двох напрямків (північно-східний, Курськ та південно-східний, Приморсько-Ахтарськ) було випущено 20 ударних БПЛА Shahed-131/136. Усі безпілотники (100%) знищені розрахунками протиповітряної оборони, більшість з них — на Київщині. У МВС України повідомили: падіння уламків зафіксовано у чотирьох районах столиці.

Також окупанти застосували для удару дві крилаті ракети «Калібр» з Чорного моря, які були успішно знищені, а також балістичну ракету «Іскандер-М», випущену з Криму. Для знищення цілей у повітрі було залучено мобільні вогневі групи, ЗРК та винищувальну авіацію.

Внаслідок атаки російських безпілотників на Київ вночі 13 липня 2 особи дістали осколкові поранення і були госпіталізовані, ще 2 — отруїлися продуктами горіння, повідомили у ДСНС України.

Фото: t.me/VA_Kyiv