ЗСУ атакують ворога на Мелітопольському та Бердянському напрямках, примушують його витягувати резерви в зону досяжності засобів ураження. Аналізуючи ситуацію, військовий експерт Сергій Згурець каже, що вже є показові результати, варті уваги. І це не лише знищення значної кількості техніки й особового складу противника.

«У рф зняли з посади командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора івана попова. Полки та дивізії цієї армії утримують лінію фронту та переміщуються як резерви на південь замість знищених окупантів. Зняли за те, що попов поскаржився начальнику генштабу герасімову на нестерпні умови та потребу в підсиленні і ротаціях. У росії починається виснаження на Запорізькому напрямку, немає резервів для ротацій. На тлі цього у російського військового керівництва — публічні конфлікти. Раніше на це наважувався лише пригожин. Отож концепція України із завдання максимальних ударів ворогу може спричинити каскадний ефект зі згортання потенціалу сил рф», — вважає він.

Тактика Сил оборони, за словами наших військових, полягає в тому, щоб виснажити ворожу артилерію, щоб росіяни відтягували її з першої на другу лінію оборони, підготувати умови для прориву, задіяти основні сили, що чекають свого часу. За щоденними зведеннями Генштабу ЗСУ, Силам оборони це вдається.

Коли українські захисники заходять на певну ділянку фронту, окупанти підтягують сили й артилерію, щоб знищити нашу техніку. Контрбатарейні радари ЗСУ бачать, звідки і з якої зброї ворог веде вогонь. Інформація швидко передається нашій артилерії. І по цій позиції іде вогонь у відповідь, знищуючи особовий склад та техніку росіян.

З Херсонського напрямку противник перекинув частину своїх сил та засобів на Запорізький. На Харківському, Куп’янському, Бахмутському напрямках тривають запеклі бої, зокрема ворог намагається відтягнути наші сили. Так, за минулу добу (дані на 14.07) тільки на Бахмутському та Лиманському напрямках російські окупанти понад тисячу разів обстріляли українські позиції.

«Сумський напрямок залишається найгероїчнішим у Північній операційній зоні. Ворог гатить з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, завдає авіаційних ударів. Українські воїни завжди адекватно реагують на ворожі дії», — повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у Телеграмі.

За його словами, українська розвідка разом з СБУ, іншими розвідувальними органами Сил безпеки та оборони володіє інформацією, де розміщені ворожі сили, чим займаються, що у них є на озброєнні, навіть який у них одяг та чим харчуються.

«Ми робимо все для того, щоб забезпечити безпеку цивільного населення. Українці мають бути впевненими у наших Збройних Силах», — зазначив Наєв.

Фото з відкритих джерел.