Призовий фонд — 18 165 000 фунтів стерлінгів. Фінал. Мікст. 13 липня.

Людмила Кіченок (Україна) / Мате Павич (Хорватія) — Сюй Іфань (Китай) / Йоран Фліген (Бельгія). 6:4, 6:7 (9:11), 6:3.

Матч тривав 2 години 10 хвилин. Українсько-хорватський тандем оформив 9 ейсів, жодного разу не віддав свою подачу і зробив 2 брейки.

У другому сеті на тай-брейку Кіченок і Павич вийшли вперед 8:7 і проґавили матчбол. У вирішальному сеті за рахунку 4:3 тенісисти реалізували єдиний брейк-пойнт і потім успішно провели гейм на своїй подачі.

Кіченок вперше зіграла у фіналі турніру Grand Slam і з першої спроби здобула трофей. Павич вигравав у міксті Australian Open 2018 та US Open 2016. На Вімблдоні він уперше зіграв у фіналі змішаного парного розряду.

Людмила стала третьою українкою, яка виграла титул на турнірі Grand Slam, та першою з українських тенісистів, хто взяв трофей на трав’яному мейджорі. 2008 року на Australian Open сестри

Альона та Катерина Бондаренко здобули титул, обігравши у фіналі вікторію азаренко з білорусі та Шахару Пеєр з Ізраїлю у трьох сетах.

Відзначимо Еліну Світоліну, котра дійшла до півфіналу в одиночному розряді. Але в гострому протистоянні поступилася Маркеті Вондроушовій із Чехії — 3:6, 3:6.

Однак Еліна не тільки посіла високе місце, а й подарувала неймовірні позитивні емоції українським уболівальникам. Скажіть, хто перед стартом Вімблдона міг подумати, що Світоліна зможе дійти до півфіналу та обіграти першу ракетку світу Ігу Швьонтек? Ніхто! А Еліна зробила це, у 28 років, після народження доньки, після тривалого часу без тенісу...

Еліна Світоліна знову повернула українцям любов до цієї гри. І ми їй безмежно вдячні за високу майстерність, мужність і великий патріотизм!

Фото з відкритих джерел.