Зруйнований ангар із зерновими, Одещина.

росіяни планомірно руйнують з повітря Одещину: б’ють не тільки по інфраструктурі порту, агропідприємствах, зернових складах, аби примусити до виконання своїх умов «зернової угоди» та ізолювати вихід України до Чорного моря, а й по історичних пам’ятках та житлових кварталах Південної Пальміри.

У ніч на 24 липня путінські терористи вкотре майже чотири години атакували дронами-камікадзе портову інфраструктуру Дунаю. Поранено шістьох осіб. Знищено три зернові склади. Сили ППО відмінусували три ударні дрони ворога.

За добу до цього, в ніч на неділю, росіяни влаштували ракетну зливу із застосуванням всієї номенклатури далекобійної зброї («Калібри», «Онікси», Х-22 та «Іскандер-К», балістичні «Іскандер-М») в самій Одесі. Було випущено 19 ракет! У Повітряних силах ЗСУ пояснили: для протидії ракетам «Онікс», які неможливо збивати наявними у нашої ППО засобами, необхідно знищувати їх пускові установки, що розташовані в окупованому Криму. А Х-22 можуть нейтралізувати новітні західні комплекси протиповітряної оборони.

Цього разу внаслідок масованого удару серед цивільного населення є загиблі та поранені. російські «брати» зруйнували портову інфраструктуру, житлові будинки, автівки. В багатьох будівлях міста пошкоджені фасади, дахи, вибиті вікна.

Також під час атаки країна-терорист вдарила по історичному центру Одеси, внесеному до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: пошкодила будівлю консульства Греції, зруйнувала

Будинок вчених та найбільший православний храм Одеси — Спасо-Преображенський собор. З-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка є покровителькою міста.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній руйнування Спасо-Преображенського собору назвав виявом сатанинської злоби «руского міра».

За даними Генштабу ЗСУ на 24.07, противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 35 бойових зіткнень.

Станом на цей день від початку контрнаступу Сил оборони на півдні визволено вже понад 192 км2 української території, а на Бахмутському напрямку — 35 км2. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на декількох ділянках у бік Мелітополя та Бердянська.

Нині ключові бої тривають у районі населених пунктів Кліщіївка, Андріївка та Курдюмівка.

У ніч на 24 липня у різних районах москви пролунали вибухи. росЗМІ пишуть про пошкодження будівлі поруч з міністерством оборони рф та бізнес-центру, натомість кремль звинувачує в атаці безпілотників Україну. А напередодні «бавовна» знов завітала до окупованого росіянами Криму. Цього разу на склад боєприпасів окупантів у Джанкойському районі. Там гучно, і намісники кремля вирішили евакуювати населення довколишніх сіл у радіусі 5 кілометрів від місця епіцентру «бабахів».

За словами представника ГУР МО Андрія Юсова, те, що «бавовна» відбувається в москві безпосередньо в тому квадраті, де розміщені ключові установи сектора безпеки оборони держави-агресора, означає, що навіть такі об’єкти та небо над ними вже не контролюються режимом путіна.

«Ми одночасно спостерігаємо багато «бавовни» в різних куточках на тимчасово окупованих територіях. Це процес, який триватиме й набиратиме обертів, поки рашисти не заберуться геть з українських територій і не відновиться справедливість у рамках міжнародного права, міжнародно визнаних українських кордонів», — прокоментував він в ефірі телемарафону.