Звання «Герой України» посмертно присвоєно також військовому медику із села Коловерти нашої громади Катерині Ступницькій. Її ім’ям названо школу в рідному селі, а також вулицю в Корці.

А нещодавно указом Президента України № 391/2023 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, командиру відділення аеромобільно-десантного взводу 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України старшому сержанту Олександру Леунову (на знімку) присвоєно звання «Герой України» (посмертно).

Олександр Леунов  жив з дружиною Іванною та двома дітками у Корці.

Він був патріотично налаштованим, тому за час проходження військової служби неодноразово брав активну участь в АТО/ООС: в Авдіївській промзоні, населеному пункті Зайцеве та інших гарячих точках, де вела бойові дії 81-ша окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗСУ. Він був тричі поранений, але від евакуації постійно відмовлявся — залишався на позиціях разом зі своїм підрозділом.

16 березня 2022 року старший сержант Олександр Леунов виконував бойове завдання в районі населеного пункту Кам’янка Харківської області. Під час прориву колон ворожої техніки з міста Ізюм у напрямку Слов’янська у складі 3-ї аеромобільно-десантної роти, яка перебувала в резерві, він висунувся на передній край оборони. Під вогнем противника старший сержант Леунов відчайдушно та вміло керував діями підрозділу. Він вступив у бій та знищив три ворожі танки і дві БМП-3.

Професійно та грамотно керуючи взводом, організував вогневе ураження ворога, не даючи йому можливості протиснутись уперед. Завдяки рішучим діям Олександра було зупинено висування ворожих колон у напрямку міста Слов’янськ та не допущено оточення наших військ.

Так про Героя України розповіли його бойові побратими.

На жаль, у результаті прямого попадання з ворожого танка по БТР-80, де перебував старший сержант Олександр Леунов, він дістав поранення, несумісні з життям...

Похований Герой у місті Корець.

Корець Рівненської області.

Фото надано Корецькою міськрадою.