Українські війська мали успіх у районі Старомайорського на південному фронті. Водночас росіяни здійснили безуспішні спроби відновити втрачені позиції неподалік Роботиного.

Наші захисники продовжують наступати на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. На Куп’янському та Лиманському напрямках точаться важкі бої, протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень.

«Тиск на південний фланг Бахмута триває, українська армія поступово рухається до визволення міста. Не виключаю, що ворог спробує вдатися до контратак, як він завжди робить. Це також очікувано вкладається й у нашу тактику щодо сковування й знищення найбоєздатніших російських підрозділів з використанням української артилерії. Ця бахмутська «м’ясорубка» для ворога триватиме й далі. Нагадаю, що поблизу Бахмута, за словами представників командування «Схід», сконцентровано приблизно 50 тис. російських окупантів...

Також можемо говорити про те, що ЗСУ прагнуть прорвати ворожу оборону на лінії Приютне — Старомайорське, щоб рухатися далі на південь. Це чергова й важлива захисна лінія окупантів, яка руйнуватиметься українськими військовими», — коментує поточну ситуацію військовий експерт Сергій Згурець.

Фото: Укрінформ.