У ніч на 27 липня російські окупанти знову завдали ракетного удару по портовій інфраструктурі Одеської області — пошкоджено обладнання одного з вантажних терміналів, загинув охоронець.

Під прицілом окупантів другий день поспіль — аеродром у Старокостянтинові на Хмельниччині.

За інформацією Повітряних сил, 26.07 вдень ППО знищили в небі над Україною 36 крилатих ракет, випущених з території рф: три крилаті ракети «Калібр» та 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.
У середу було дві хвилі ракетних атак — пообіді з району Каспійського моря противник запустив 
Х-101/Х-555, а увечорі окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області.

Зі свого боку, за даними Генштабу ЗСУ на 27.07, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників та два — по ворожих зенітно-ракетних комплексах.

Також українські захисники продовжують наступ на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Закріплюються на досягнутих рубежах та завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

ЗСУ стримують наступ російських військ на Куп’янському та Ламанському напрямках, де війська країни-агресора чинять потужний опір, застосовують резерви та зазнають значних втрат, адже тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулося 28 бойових зіткнень, повідомили в Генштабі.

«Україна добре підготовлена і добре натренована для досягнення успіху, і, як ви чули від мене минулого тижня, вони наполегливо боролися, працювали над тим, щоб пройти через мінні поля та інші перешкоди, але вони все ще мають велику бойову міць», — сказав у інтерв’ю CNN міністр оборони США Ллойд Остін.

Він не коментував деталі боїв і здобутки у процесі контрнаступу, але запевнив, що Україна зберігає живу силу і техніку, і має низку варіантів, завдяки яким продовжуватиме тиснути на російських окупантів.

27 липня Президент Володимир Зеленський у Дніпрі провів виїзне засідання Ставки Верховного Головнокомандувача щодо ситуації на фронті.

«Розпочали робочий день у Дніпрі. Виїзна Ставка в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія». Ситуація на фронті, перебіг наступальних та оборонних дій. Доповіді Головкома Залужного, командувачів Тарнавського та Сирського. Дані розвідки — Буданов. Пильна увага до забезпечення військ боєприпасами. Доповіді заступника міністра оборони Замлинського та командувача сил логістики Гуляка», — повідомив глава держави у Телеграмі.

За словами Володимира Зеленського, на засіданні Ставки командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук доповів щодо результативності використання наявних систем ППО та підсилення повітряного щита з урахуванням майбутніх надходжень.

Фото: Укрінформ.