Одна ворожа ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу, ще одна поцілила у житловий будинок. Зруйновано секцію від четвертого до дев’ятого поверху. Відомо, що дві особи загинули. На жаль, кількість жертв може зрости. Розбирання завалів триває.
Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак підтвердив прильоти у місті. За його словами, пошуково-рятувальна операція на місцях влучання триває. «рашисти поцілили ракетами у житловий будинок у Кривому Розі. А ще — у будівлю одного з вишів. Кого вони хотіли там демілітаризувати? Є постраждалі. Частини багатоповерхівки просто немає! Навчальний заклад у руїнах. Під завалами можуть бути люди», — наголосив він.
Ворог завдав також ракетних ударів по Новобаварському району Харкова. В результаті обстрілів сталося часткове руйнування складської будівлі з подальшим займанням у двох осередках.
Загальна площа пожежі становила майже 200 м кв. На місці події постраждав охоронець підприємства. Чоловіка було госпіталізовано до медзакладу.
Окупанти також гатили по Херсону із систем залпового вогню «Град». «Під ворожий удар потрапив працівник міського комунального підприємства. Від отриманих поранень чоловік загинув на місці», — повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.
Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За добу (на ранок 31.07) відбулося понад 20 бойових зіткнень. За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника на схід від Берестового на Харківщині. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Кіндрашівка, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.
На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Іванівки, Серебрянки і Спірного на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Невське і Білогорівка на Луганщині та Торське, Спірне, Берестове і Роздолівка Донецької області.
На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки, Білої Гори та Костянтинівки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів. На Авдіївському напрямку ворог гатив у районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів. На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Побєди.
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Завдав авіаційного удару в районі Зміївки Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.
Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.
 

ТИМ ЧАСОМ

Знову день жалоби

Вчора у Сумах було оголошено день жалоби. Внаслідок влучання ворожої ракети двоє осіб загинуло, двадцятеро дістали поранення різних ступенів тяжкості. Ущент зруйновано чотири поверхи одного з корпусів профтех-училища. Пошкоджено гуртожитки навчального закладу та прилеглі багатоквартирні будинки. Постраждав також розташований неподалік храм московського патріархату.
Суми дедалі частіше зазнають ворожих нападів з неба. 3 липня дрон-камікадзе зруйнував в обласному центрі житлову багатоповерхівку, під завалами загинуло троє осіб. 20 липня безпілотник рашистів поцілив у будівлю дитячого оздоровчого табору. Тим часом російські ЗМІ повідомляють про нібито влучання на Сумщині у військові об’єкти та «центри прийняття рішень».


Володимир ЧЕРНОВ
Суми