Про це він повідомив у телеграм-каналі:

«Ранок почався з важливих доповідей. Міністра Клименка — щодо ситуації та атак по прикордонних областях і нічного удару дронами по Харкову. Ворог атакував Харків п’ятьма «шахедами». Всі служби на місцях влучання, працюють. Доповідь генерала Малюка — завершення робіт з ліквідації наслідків обстрілу Кривого Рогу, Херсона.

Заслухав Головкома Залужного щодо ситуації на фронті. Також доповіли командувачі Сирський і Тарнавський. Деталі застосування ППО — командувач Олещук. Була й закрита доповідь начальника ГУР Буданова».

За даними Генштабу ЗСУ на 1.08, протягом минулої доби на різних напрямках відбулося понад 40 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Українські захисники продовжують наступ на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Так, навколо Бахмута ЗСУ застосовують тактику повільного, але неухильного просування. Противник намагається перехопити ініціативу на північному сході, лінії Сватове — Кремінна. На півдні, Запорізькому напрямку події розвиваються досить динамічно. «На двох ділянках фронту ЗСУ вийшли до «лінії суровікіна». Йдеться про Времівський виступ, де українські захисники відбили у ворога Старомайорське й де зараз мають вибити його з Урожайного, з висот у Приютному. Другий напрямок — Мелітопольський, там зараз протискається оборона противника у населених пунктах Роботине й Вербове», — зазначає військовий оглядач Сергій Згурець.

Попри деякі заяви спостерігачів про уповільнення українського контрнаступу, за словами командувача Нацгвардії України Олександра Півненка (в інтерв’ю Укрінформу), якщо ми йдемо вперед, то це вже результат. Він наголосив: настане момент, і на певному напрямку ми зробимо прорив, і не факт, що він буде там, де хтось думає.

Наші захисники продовжують перерізати логістичні шляхи російським загарбникам. Напередодні було уражено Чонгарський міст — єдиний залізничний шлях з окупованого Криму у бік Мелітополя, Бердянська та Маріуполя, через який рашисти транспортують свої військові вантажі.

Завдяки високоточним далекобійним ударам ЗСУ істотно порушили логістику та забезпечення боєприпасами російських військ на півдні. Як повідомила речниця ОК «Південь» Наталя Гуменюк, у ворога вже спостерігається снарядний голод, хоча кількість обстрілів все одно становить 50—60 на добу.

«Ми продовжуємо знищувати їхні запаси та логістику постачання. Ті склади з боєприпасами, які вони розгорнули на лівому березі Дніпра, нами вже відпрацьовані. Підтягувати додаткові боєприпаси їм дедалі складніше», — зазначила вона в ефірі телемарафону.

Навряд чи у рф уже завтра завершаться снаряди, кажуть військові експерти, але це той самий механізм впливу на загальну боєздатність ворога, який дає змогу звільнити українські землі. Саме такий сценарій реалізовано під час операції з визволення Херсона.

Те саме підтверджує й британська розвідка. «На півдні країни загальними проблемами російського командування, найімовірніше, є нестача артилерійських боєприпасів, брак резервів і проблеми із забезпеченням флангів підрозділів, що обороняються», — йдеться в огляді за 1 серпня МО Великої Британії.