За попередньою інформацією, обійшлося без жертв та руйнувань.

«Восьма поспіль атака баражуючих боєприпасів Shahed по Києву. І знов, як учора, — атака масована. Подякуйте за безпеку бійцям протиповітряної оборони! Дякуйте їм частіше, і не лише в дні, коли є тривоги», — закликали у КМВА, нагадавши, що ця тривога стала 820-ю для Києва від початку війни.

За повідомленням Повітряних сил, у ніч проти 3 серпня «шахеди» заходили в Україну з півночі, з брянської області. Усі 15 БПЛА, які запустили росіяни, було знищено ППО. Крім ударних БПЛА, Сили оборони також знищили сім розвідувальних дронів.

Також ворог гатив по двох районах Дніпропетровщини — Нікопольському та Синельниківському. росіяни вдарили важкою артилерією, випустивши понад півтора десятки снарядів. За інформацією Сергія Лисака, голови Дніпропетровської ОВА, пошкоджено чотири приватні будинки, школу та лінії електропередачі. Проте місцеві жителі не постраждали. Так само артилерійських ударів зазнала Харківщина. Але там теж обійшлося без жертв.

Натомість уже зранку через російський обстріл Херсона постраждали кілька людей, вони їхали в тролейбусі повз церкву, яку й обстріляли росіяни. Як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Проскудін, «поранено трьох пасажирів тролейбуса, що їхав повз собор у момент російського удару».

«Тяжкі поранення грудної клітини та закриту черепно-мозкову травму отримав 74-річний дідусь, лікарі борються за його життя. Крім цього, поранення отримали 39-річна жінка й 53-річний чоловік», — зазначив очільник Херсонської ОВА.

Згодом у ДСНС повідомили про повторний обстріл. Він стався, коли рятувальники гасили пожежу у Свято-Катериненському соборі, повідомили у МВС. Постраждали четверо рятувальників, яких госпіталізовано. Крім того, пошкоджено спецтехніку.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За добу (станом на ранок 03.08) відбулося понад 40 бойових зіткнень. За даними Генштабу, ЗСУ контратакують у районі Бахмута. росія здійснювала безрезультатні спроби відновити втрачене положення західніше від Курдюмівки, південніше від Андріївки та західніше від Кліщіївки Донецької області.

Водночас відновити втрачені позиції росіянам не вдалося на напрямку Урожайне — Благодатне — західніше від Старомайорського. Також у північних та центральних частинах Мар’їнки окупанти намагалися атакувати, однак успіху не мали. Окрім того, триває стримування російських сил на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Водночас особливо складна ситуація — в районі Авдіївки. Як пишуть аналітики з DeepState, противник має незначний успіх у районах певних населених пунктів. У командуванні нашої армії це поки що не підтвердили.