Про це інформє Укрінформ із посиланням на телеграм-канал "Обережно, новини".

За інформацією каналу, крен судна - 1-2 градуси, екіпаж не постраждав. Враження дроном танкера викликало детонацію, яку побачили з півострова. Інцидент стався на відстані 32 миль від Керченської протоки. Танкер стояв на якірній стоянці. Екіпаж цілий, у кількох людей зафіксовані дрібні порізи від розбитого скла.

Канал опублікував переговори моряків танкера уSIG. Екіпаж говорить про те, що судно на плаву, але саме переміщатися не може. Зараз на місці працює катер "Меркурій", який прийшов на допомогу.

"Самі ми не можемо переміщатися. Без буксира. Машинне затоплено. Керівництво не знаємо, що там буде вирішувати. Нам треба в завод якийсь. Ми нічого не зменшували, вона сама зупинилася (вода). Скільки прибула, стільки прибула. Судно в баласті. Усі танки вантажні порожні. Судно на плаву. До рівня ватерлінії вода набиралася і зупинилася", - повідомляє екіпаж.

Нагадаємо: Sig - комерційний танкер, який ходить під прапором Росії. Повідомляється, що він доставляв авіаційне паливо з Криму до Сирії, за що був включений США в санкційні списки.

Він не є цивільним судном, та підпадає під заборону Міноборони України на перевезення вантажів військового призначення.