У Лондоні, на стадіоні «Стемфорд Брідж» (клубній арені «Челсі»), відбувся благодійний матч на підтримку України.

Головна мета – збір коштів на відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області, який 4 березня 2022 року зруйнували рашистські агресори.

Олександр Зінченко та Андрій Шевченко.

Game4Ukraine. 5 серпня.

Команда Андрія Шевченка (сині) – Команда Олександра Зінченка (жовті). 2:2. Голи: Зеєдорф, 42, Галлас, 78 – Нобл, 38, Срна, 52.

У складах команд виступало ціле сузір'я видатних виконавців різних років, а також  відомі особистості – актори (Марк Стронг, зірки серіалу “Тед Лассо”), музиканти, коміки.

Яскравий слід у зустрічі залишили представники українського футболу. На початку гри відмінні моменти були у Шевченка та Зінченка, але воротарі були напоготові.

Неймовірний удар Мудрика (сині) у другому таймі влучив у поперечину. Результативним став Срна, який зробив рахунок 2:1 на користь «жовтих».

Михайло Мудрик і Даріо Срна.

Також на поле виходили Ребров (сині), Левченко та Жуніор Мораес (обидва жовті).

Рахунок нічийним зробив Вільям Галлас.

Перед зустріччю були виконані державні гімни Великої Британії та України. Наш славень натхнено проспівала Джамала.

Варто відзначити, що заповнений «Стемфорд Брідж» періодично скандував «ЗСУ», «Слава Україні» та вибухав оплесками під час паузи на 24 хвилині в честь України та її боротьби.

У перерві і після завершення поєдинку відбувся великий концерт, на якому виступали як місцеві зірки, зокрема, Том Вокер і Пол Доерті (співав українською), так і наші – «Бумбокс» виконав легендарну «Червону калину». Проспівав і Святослав Вакарчук.

«Голос України».

Фото з відкритих джерел.