Загинула жінка, поранень зазнали місцеві жителі та рятувальники, які приїхали гасити пожежу.

Як повідомив начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, окупанти обстріляли житловий будинок. У 8 мешканців діагностували ситуаційно-невротичну реакцію. «Під час гасіння пожежі, спричиненої російським ударом, постраждали двоє рятувальників. Їх доставили до медзакладу. Через пів години обстріли продовжилися. Унаслідок влучання артснаряда в оселю загинула 59-річна жінка, у 60-річного чоловіка — контузія», — зазначив він.

Також росія обстріляла село Кучерівка Харківської області. Двоє мирних мешканців загинули, троє — дістали поранень.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За добу (на ранок 7.08) відбулося понад 50 бойових зіткнень. За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районі на схід від Петропавлівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, з-поміж них Фиголівка, Дворічна, Кіндрашівка, Кучерівка, Куп’янськ і Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районі Білогорівки Луганської області та Спірного й Роздолівки на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Кузьмине, Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Берестове й Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ЗСУ стримують противника в районі на північний схід від Диліївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали Авдіївка та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони й надалі стримують наступ російських військ у районі Мар’їнки та Красногорівки. Біля останньої ворог завдав авіаційного удару. Артилерійських обстрілів зазнали Красногорівка, Максимільянівка, Георгіївка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог без успіху вів наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області. Противник завдав авіаційних ударів у районі Малої Токмачки, Роботиного та Оріхова.

Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів. На Херсонському — окупанти завдали авіаційного удару в районі Ольгівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Фото: НПУ.