У понеділок ввечері рашисти з «Іскандерів» ударили по житлових будинках у центрі Покровська Донецької області, а згодом вдруге — по рятувальниках та поліцейських, які прибули на місце події. Ця терористична атака забрала життя 7 осіб, майже 90 дістали поранення...

За інформацією Генштабу ЗСУ, на фронті протягом минулої доби відбулося 37 бойових зіткнень. На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби Донецької області. Лінія фронту тримається й змінюється завдяки зусиллям нашої піхоти на півдні та сході, де Бахмут залишається центром тяжіння ворожого угруповання. Там відбувається повільне, але неухильне просування.

Війська рф на Запорізькому напрямку марно намагалися відновити втрачені позиції в районі села Роботиного. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.

Напередодні (29 липня і 6 серпня) одразу два мости, які розташовані на окупованій території, пошкоджені далекобійним озброєнням: Чонгарський автомобільний міст та шляхопровід, що з’єднує Генічеськ з Арабатською стрілкою. Завдяки цьому значно порушено логістику та забезпечення російських військ на півдні. Ефект від цього удару відчуватиметься через певний час на полі бою по всій лінії фронту.

Надалі можна буде почути й інші позитивні новини, і не тільки про мости, заінтригував в ефірі телемарафону представник ГУР МОУ Андрій Юсов. Щодо насиченості протиповітряної і протиракетної оборони у Криму, то, як зазначив Юсов, там концентрація одна з найвищих, яку собі може дозволити сучасна росія. А після останніх подій виявляється, що «друга армія світу» не здатна ані контролювати, ані захистити низку своїх військових об’єктів.

Представник ГУР наголосив: будь-яка проблема росіян із шляхопроводом, мостом, залізницею, будь-яке вповільнення руху, зокрема, автошляхами, затримка постачання боєкомплектів і кадрових резервів — це те, що допомагає українським оборонцям визволяти нашу землю.

За словами речниці ОК «Південь» Наталії Гуменюк, у Чорному морі також невелика паніка після певних подій — рашисти розосередили своє корабельне угруповання по тому району, який колись вважали безпечним для себе і чф рф. Вона повідомила, що нині 10 ворожих кораблів перебувають у Чорному морі, один відстежує надводну обстановку в Азовському. При цьому ракетоносії заведені у пункти базування. Мовляв, після масованої ракетно-дронової атаки їм необхідне переспорядження.

«У ворога, на жаль, є практика застосування ракетоносіїв просто з бухт. Усвідомлюємо бойову обстановку. Ракетоносії у ворога все ще є. Ракети у них теж поки що є, і вони продовжують їх виробляти», — сказала речниця ОК «Південь».