Ця територія більша, ніж Молдова, трохи менша, ніж два Ізраїлі, і в 15 разів більша за москву, повідомляє Центр стратегічних комунікацій ЗСУ.

А за даними Генштабу на 9.08, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському, Бердянському напрямках та мали частковий успіх у напрямку трьох населених пунктів Запорізької і Донецької областей. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, однак продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, головним для свого наступу російські загарбники обрали Куп’янський напрямок. Туди рашисти кинули угруповання з восьми штурмових загонів «шторм-Z», аби прорвати нашу оборону. Тривають інтенсивні бої — деякі позиції по кілька разів переходять з рук у руки.

Одночасно противник тисне з району Новоселівського, щоб вдарити у фланг ЗСУ та оточити частину підрозділів бригади, яка тримає там оборону. «Наші бійці мужньо тримають оборону, нівелюючи всі спроби противника просунутися вперед», — наголосив командувач.

Напередодні Сирський побував на цьому напрямку оборони й обговорив з командирами подальші дії росіян та варіанти їх стримування.

Тим часом місцева влада закликала жителів Куп’янського району Харківської області евакуюватися через збільшення інтенсивності та хаотичність російських обстрілів, «поки наші хлопці та дівчата із ЗСУ виконають свою роботу». Про це поінформував перший заступник голови Куп’янської РВА Андрій Канашевич. Він зазначив: інформацію щодо евакуації можна отримати в органах місцевої влади.

Аналізуючи морську складову російсько-української війни, британська розвідка дійшла висновку: роль морських дронів зростає й Україна може використати їх проти найслабших точок у логістиці росіян морським шляхом. Аналітики спиралися на події початку серпня, коли у Чорному морі було пошкоджено російський танкер «сиг» та бойовий десантний корабель «оленегорський горняк», здійснено атаку на торговельне судно «спарта IV», яке москва тривалий час використовує для перевезення пального та вантажів військового призначення між росією та Сирією.

Сьогодні сталася чергова потужна «бавовна» на загорському оптико-механічному заводі під москвою. Цей завод входить до структури «ростеха» та займається виготовленням і розробкою оптичних приладів, зокрема й військового призначення. Спостерігачі припускають, що підприємство вийшло з ладу на досить тривалий час...

Фото з відкритих джерел.